Μια σημαντική κινητοποίηση από τους εργαζόμενους στα Πρακτορεία

eppea-praktoreia-tipou-argos-evropi-irisΝέα κινητοποίηση από τα Σωματεία των Πρακτορείων Τύπου και των Λιθογράφων, μετά την 24ωρη απεργία της προηγούμενης εβδομάδας προγραμματίζεται για την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου. Τα σωματεία καλούν σε  συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 6.30 το απόγευμα, και στη συνέχεια πορεία προς το υπ. Εργασίας, όπου θα απαιτήσουν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.Η σοβαρότητα της κινητοποίησης καταδεικνύεται από τα αιτήματα των εργαζομένων μετά την κατάρρευση του πρακτορείου της “Ευρώπης” με μοναδικά θύματα τους εκεί 240 περίπου εργαζόμενους.

Ο μεν Μπόμπολας που διαχειριζόταν το Πρακτορείο βγήκε αλώβητος από την υπόθεση, οι δε άλλοι μέτοχοι απλά πήραν τα έντυπα τους και τα πήγαν στο “Άργος”. Έχουν βέβαια ακάλυπτες επιταγές στα χέρια τους αλλά και πάλι στους εργαζόμενους θα ξεσπάσουν. Στο μεταξύ στο “Άργος” η κατάσταση σε ότι αφορά στις εργασιακές συνθήκες έχει χειροτερέψει.

Είναι κρίσιμη η μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι των Πρακτορείων για το πως θα διαμορφωθεί εργασιακά το μονοπώλιο στη διανομή Τύπου υπό τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μη μείνει κανένας εργαζόμενος του πρακτορείου «Ευρώπη» στο δρόμο, να προσληφθούν όλοι με όλα τους τα δικαιώματα από την «Άργος» ή την όποια εταιρεία αναλάβει διακίνηση Τύπου, καθώς και να παραμείνουν όλες οι θέσεις εργασίας με όλα τα εργασιακά δικαιώματα και να μην αντικατασταθούν οι θέσεις εργασίας από εργολάβους.

Ας μην “θαφτεί” κι αυτή η είδηση από όλα τα μέσα ενημέρωσης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *