Ο τελευαίος εκβιασμός της “Μακεδονίας” για να συνεχίσουν να δουλεύουν τζάμπα

Εργοδοτικό λοκ-άουτ στη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ανέστειλαν… προσωρινά (;) την έκδοση της εφημερίδας, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων!, καταγγέλει ο asyntaxtostypos για τη διοίκηση της εφημερίδας “Μακεδονία”.

Την εφημερίδα που έχει απλήΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-255x300ρωτους τους εργαζόμενους της 12  μήνες, έχει λάβει επιδότηση 10 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών, έχει απολύσει το 60% και πλέον του προσωπικού της και συνέχιζε να εκδίδεται ανενόχλητη επί ένα χρόνο με συνδικαλιστική ανοχή της ένωσης συντακτών. Τώρα που άρχισαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, με δήλωση στο face book ανακοινώθηκε η αναστολή της για μια εβδομάδα. Προφανώς για να …συμμορφωθούν οι εργαζόμενοι και να αποδεχθούν να υπογράψουν μείωση αποδοχών, δίνοντας τη συναίνεση τους για την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106. Αναρωτιόμαστε απλώς ποιο θεσμικό όργανο θα συναινέσει να ενταχθεί η εν λόγω εκδοτική εταιρεία στο άθρο 106, αναστέλλοντας τα χρέη της σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο, τράπεζες… Το σκάνδαλο της “Μακεδονίας” έχει πολλές πτυχές και θα είχε ενδιαφέρον να γίνει κάποια στιγμή έλεγχος της εταιρείας αυτής. Εκτός και κι αυτή η κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη της Ν.Δ έχει επιρροές εξ΄ΗΠΑ και Τζόν Ρήγα…

Διαβάζουμε στον “Ασύνταχτο”

Σε μια ακόμη τρομοκρατική κίνησή της κατά των εργαζομένων της «Μακεδονίας» οι οποίοι απεργούν για τα οφειλόμενα 13 μηνών, η εργοδοσία ανακοίνωσε την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν την εργοδοτική αυτή κίνηση μέσω ανάρτησης στο… facebook του διευθυντή της εφημερίδας Μ. Αλεξανδρίδη και μάλιστα το Σαββατόβραδο του Δεκαπενταύγουστου!

Μια κίνηση που αμέσως ερμηνεύτηκε από εργαζόμενους (όσοι πρόλαβαν να την πληροφορηθούν) ως μια ακόμη εκβιαστική ενέργεια των διοικούντων της εφημερίδας, οι οποίοι, αφού επέβαλαν το ληστρικό εργασιακό καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και χρηματοδοτήθηκαν αδρά από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενέταξαν την επιχείρηση στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αλλά άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενους. Κι όχι μόνο αυτό, αφού το τελευταίο δίμηνο επιδίωξαν λυσσαλέα τη συγκατάθεση των εργαζομένων στην ένταξη της επιχείρησης στο ακόμη δυσμενέστερο για τους εργαζόμενους άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, οι οποίοι και αντιτάχθηκαν. Προφανώς τα αφεντικά του άλλοτε κραταιού συγκροτήματος προβαίνουν σε έναν ακόμη στυγνό εκβιασμό, ώστε οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν τη νέα σφαγή τους (κούρεμα 50% στα οφειλόμενα, νέες ατομικές συμβάσεις με -30%, καμία διασφάλιση της μισθοδοσίας κ.ά).

Οι τρεις συνδικαλιστικές ενώσεις (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών), είχαν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα διεκδικώντας τα οφειλόμενα δεκατρία μηνιάτικα, ενώ η ένωση τεχνικών απήργησε και την Παρασκευή, με συνέπεια να μην εκδοθεί το κυριακάτικο φύλλο.

Ο διευθυντής της εφημερίδας κλήθηκε από την διαχειρίστρια Β. Σουλοπούλου (εκπροσωπούσα τον μεγαλομέτοχο Τζον Ρήγα), η οποία του γνωστοποίησε την αναστολή έκδοσης του φύλλου έως την 21η Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι προθέσεις της για τη συνέχεια. Όπως τουλάχιστον αναφέρει στην ανάρτησή του μετά σχετικής φωτογραφίας… με ένα φουσκωτό ροζ φλαμίγκο, προτρέποντας για… πλεύσεις και «παιχνίδια με τα κουβαδάκια μας στην άμμο»!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *