Πρωτοβουλία για την Ανατροπή: Θυσιάζουν τον ΕΔΟΕΑΠ στη νέα διαπλοκή

πρωτ-3Είμαστε εδώ και τον Αύγουστο, στον αγώνα για την ασφάλισή μας, για τους συναδέλφους μας, που “πονάνε”, για τον ΕΔΟΕΑΠ

Τον Αύγουστο, πιθανόν και αυτή η εβδομάδα, μιντιάρχες και κυβέρνηση μπαίνουν στον τελευταίο γύρο του «παζαριού» και της αναμέτρησης για το πώς θα διαμορφώσουν τις «ισορροπίες» στο νέο σύστημα μιντιακής, οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής.
Και ετοιμάζονται να το… στερεώσουν, θυσιάζοντας στα «θεμέλιά» του τις κατακτήσεις δεκαετιών των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, μαζί και το σύστημα ασφάλισης, όπως αυτό έχει επιβιώσει με τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε όλες της τις εκφάνσεις αναζητά την δική της «θέση» μέσα σ’ αυτό το σύστημα, ενεργώντας πότε ως ο μεσάζοντας της κυβέρνησης πότε ως ο μεταφραστής των “non paper” της εργοδοσίας, έτοιμη να πουλήσει σαν δικές της προτάσεις τις “φτιασιδωμένες” θέσεις, είτε της εργοδοσίας, είτε της κυβέρνησης. Στην ΕΣΗΕΑ, ειδικά, η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί τραγελαφική, αν δεν ήταν… τραγική.
Τραγελαφική, αφού το λειψό προεδρείο της ΕΣΗΕΑ εμφανίζεται να διαπραγματεύεται σαν πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου την περιβόητη πρόταση Καπάκου, που με το έτσι θέλω και χωρίς καμία ψηφοφορία στο Συμβούλιο, την εμφανίζει σαν θέση της ΕΣΗΕΑ. Μία πρόταση, που στις γενικές της γραμμές, προτείνει χαμηλότερες εισφορές για τους εργοδότες, υψηλότερες για τους εργαζόμενους (διπλάσιες από τις σημερινές), ένα πόρο που κανείς δεν ξέρει σε ποια αναλογιστική μελέτη στηρίζεται το ποσοστό του (4%) επί του τζίρου των επιχειρήσεων (ποιών επιχειρήσεων άραγε;) και σε μία πρωτοφανούς έμπνευσης κρατική χρηματοδότηση προς ένα ΝΠΙΔ (!) όπως ο ΕΔΟΕΑΠ. Πρόκειται για ένα απίθανο μείγμα απαιτήσεων από τους εργοδότες, αύξησης των εργατικών εισφορών και ενός αγνώστου μεγέθους και προέλευσης «πόρου», μαζί με μία εκ των προτέρων «άκυρη» κρατική χρηματοδότηση…
Μιλάμε για περικοπές παροχών υγείας, για περικοπές επικουρικής, για διοίκηση με εκπροσώπους εργοδοτών στο ΔΣ κι επομένως για έναν άλλο ΕΔΟΕΑΠ, που αντί να ανοίξει τις πόρτες του και για άλλους συναδέλφους , ορισμένοι θα τον οδηγήσουν σε ακόμα παραπέρα τραγική κατάσταση…
Τραγική, γιατί μέσα στον μήνα Αύγουστο εξαντλείται η οικονομική δυνατότητα του ΕΔΟΕΑΠ με το περιβόητο δάνειο που προέρχεται από τους παρακρατηθέντες πόρους του ταμείου μας από τον ΕΦΚΑ και οι ασφαλισμένοι απειλούνται να βρεθούν χωρίς κάλυψη, που για πολλούς από αυτούς, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή τόσο των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους. Μπροστά σ’ αυτό τον εφιάλτη, όλοι αυτοί οι “σωτήρες” και οι «διαπραγματευτές», που παίζουν με τις ζωές των συναδέλφων πάνω από 1,5 χρόνο, είτε αδιαφορούν, είτε εκβιάζουν.
Έχουν δε στείλει στα αζήτητα και στα σκουπίδια τις αποφάσεις ενός ολόκληρου κλάδου για τον πόρο χρηματοδότησης του ταμείου, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας απέναντι σ’ αυτή την καταστροφική πολιτική, τις αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, τις αποφάσεις, που με τόσους αγώνες υποχρεώθηκαν να πάρουν οι Ενώσεις μας.
Είναι τυχαίο, άραγε, που όλα αυτά έχουν αφεθεί για τον …Αύγουστο; Κάθε άλλο, τώρα, που παίζονται όλα τα επιχειρηματικά «παιχνίδια» εξουσίας και διαπλοκής, τώρα που εκατοντάδες συνάδελφοι βρίσκονται στο αέρα χωρίς δουλειά (Μαρινάκης/ΔΟΛ, Μόμπολας/Σαββίδης, κ.λ.π.) , τώρα που οι τίτλοι των εφημερίδων και των ΜΜΕ μεταβιβάζονται διαλύοντας τις ζωές των συναδέλφων, τώρα αρχίζουν και το μεγάλο παιχνίδι εκβιασμού για το Ταμείο του κλάδου. Όλα τα έχουν βάλει στο τραπέζι της αναδιανομής της διαπλοκής και των επιχειρηματικών συμφερόντων, με την γραφειοκρατία παρούσα για να σώσει τον εαυτό της, αλλά, όχι τις κατακτήσεις μας, κατακτήσεις που θα έπρεπε να είναι πρότυπο για όλους τους εργαζόμενους και όχι να εμφανίζονται σαν «προνόμια» από εργοδότες και παρατρεχάμενους.
Πράγματι, ο Αύγουστος δεν διαλέχτηκε τυχαία… Εμείς όμως είμαστε εδώ απέναντι σε κάθε προσπάθεια να διαλύσουν τελείως τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου και να …στήσουν στα ΜΜΕ το νέο υποταγμένο εργαλείο διαπλοκής, με τους «ημέτερους» στην υπηρεσία της εργοδοσίας και της μνημονιακής συναλλαγής. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τις κατακτήσεις μας, δεν θα αφήσουμε αυτόν τον Αύγουστο στα χέρια τους, θα στηρίξουμε όλες τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των απλήρωτων συναδέλφων.
Είμαστε στον ΕΔΟΕΑΠ και στην ΕΣΗΕΑ και δίνουμε τον αγώνα διάσωσής του Ταμείου ενάντια σε όλους όσους βυσσοδομούν για να το διαλύσουν και να στήσουν στην θέση του ένα επαγγελματικό ταμείο «ημετέρων». Οι πάντες οφείλουν να δηλώσουν παρόντες σε αυτό τον αγώνα δίχως αύριο για το Ταμείο και την ασφάλισή μας.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *