Σκληρή αντιπαράθεση Περιφερειακών-Digea

GR-anametadossiΚορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τη Digea μετά την επίσημη αμφισβήτηση του μοντέλου που καθορίζει το ετήσιο ενοίκιο του ιδιώτη πάροχου δικτύου. Τα περιφερειακά κανάλια που ήρθαν από πέρυσι σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΕΤΤ, ζητάνε πλέον εγγράφως απαντήσεις από τη Digea. Επίσημα σε επιστολή τους στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρουν πως η «ΕΕΤΤ ενήργησε (το 2016)σαν ένα άβουλος ενδιάμεσος  με θέση υπέρ του δήθεν μοντέλου της Digea»!

Και ενώ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει συσταθεί επιτροπή για να ελέγξει το μοντέλο του ΑΟΤ(Ανώτατο Όριο Τιμής) βάσει του οποίου καθορίζεται και το ενοίκιο των περιφερειακών καναλιών, η Ένωση Ενημερωτικών Καναλιών καλεί τους σταθμούς να ζητήσουν συγκεκριμένα στοιχεία από τη Digea πριν υλοποιήσουν την μεταξύ τους σύμβαση και πριν πληρώσουν το αυξημένο ενοίκιο που ζητά ο πάροχος από το τέλος του 2016.

Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμάται πως αποφασίστηκε από τη Digea και το λουκέτο σε σταθμούς της περιφέρειας, ως μέτρο πίεσης τους. Τα στοιχεία που ζητούνται εξωδίκως, κατά πληροφορίες μας είναι, να απαντήσει ο πάροχος δικτύου για τις ετήσιες επενδύσεις του, για τον αριθμό των καναλιών που έχουν ήδη κλείσει και πόσο θα επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι πελάτες που εκπέμπουν στην ίδια ψηφιακή συχνότητα, με ποια νούμερα και ποσοστά διαμορφώνεται η τελική τιμή στην περιφέρεια κ.ά.
Πηγή: Περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *