Στο Κόκκινο 105,5: Κομματική επίθεση και συνδικαλιστικό μπλόκο στους απλήρωτους εργαζόμενους

KokkinakiΑναδημοσίευση από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ

Το «βαρύ πυροβολικό» της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» έβαλε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων Στο Κόκκινο 105,5 (και στους περιφερειακούς σταθμούς «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» και «Κόκκινο Πάτρας») στους οποίους οφείλονται μισθοί δυόμιση μηνών.  Και ο Θανάσης Καρτερός, ο πρώτος διευθυντής του κομματικού ραδιοφωνικού σταθμού, δεν έχασε ευκαιρία ως «γνήσιος αριστερός» να ρίξει την ευθύνη για την κατάντια της ραδιοφωνικής επιχείρησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (με τα υπέρογκα χρέη) στους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως ποτέ δεν ρωτήθηκαν για τα ανοίγματα, δεν ενημερώθηκαν για τις οφειλές, δεν συμμετείχαν στην διοίκηση και στις αποφάσεις της.

Ο Θανάσης Καρτερός με ένα κατάπτυστο άρθρο στις 11 Ιουνίου δικαιολογεί ως ένα βαθμό – γιατί ας μην το ξεχνάμε είναι και «αριστερός» –  την απεργία ως μέσο διεκδίκησης. Αλλά θίγεται που οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση με τα αιτήματα τους την οποία εξέδωσαν – και τους απαγορεύτηκε να την δημοσιεύσουν στο www.stokokkino.gr αλλά μπορείτε να την διαβάσετε εδώ – αποκαλούν τους εργοδότες τους  ως εργοδότες και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ως ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Ζητάει μάλιστα να μην ακυρώνεται ο «συλλογικός ιδιοκτήτης» του σταθμού που «δίνει και δύσκολες μάχες»…

Όμως ο Θανάσης Καρτερός δεν σταματάει εκεί, χαρακτηρίζει τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μεταξύ άλλων «σημαία» για χιλιάδες ακροατές και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «και οι σημαιοφόροι, όπως κι αν το δεις, έχουν τη δική τους ευθύνη. Ίση με τους διοικητές, αν όχι μεγαλύτερη…».

O λαλίστατος Θανάσης Καρτερός, που λέει ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από την διοίκηση (!), δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για τις δικές του ευθύνες, μιας και υπήρξε ο πρώτος διευθυντής του συγκεκριμένου μέσου, αλλά και για τις ευθύνες όσων τον διαδέχτηκαν σε αυτή την θέση. Φυσικά δεν λέει την αλήθεια για το πόσο ευθύνονται αυτοί οι οποίοι διορίστηκαν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να παίρνουν συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με την πολιτική που ακολουθείται εδώ και 11 χρόνια Στο Κόκκινο 105,5.

Ο Θανάσης Καρτερός στο άρθρο του δεν εξηγεί πως το κυβερνητικό κόμμα απαξιώνει τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό – αντιστοίχως και την κομματική εφημερίδα – με σκοπό για να απαλλαγεί πιο γρήγορα από τους εργαζόμενους, που η διοίκηση χαρακτηρίζει συχνά και ως «βαρίδια», για να γλυτώσει μέσω των παραιτήσεων των εξαθλιωμένων οικονομικά, δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών υπαλλήλων, τις αποζημιώσεις κ.ο.κ.

Ο Θανάσης Καρτερός, που «φοβάται» μην πέσουν όλοι οι ακροατές στα δίχτυα του Κώστα Αρβανίτη, δεν λέει για παράδειγμα πότε και πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. νοίκιασε στον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη την ραδιοφωνική συχνότητα, που του ανήκει στη Θεσσαλονίκη, και από την οποία εξέπεμπε μέχρι πρόσφατα το μουσικό ραδιόφωνο «Μωβ». Όπως έχουν πληροφορηθεί εδώ και μερικές εβδομάδες μετά την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων η κομματική συχνότητα αναμεταδίδει στη Θεσσαλονίκη το κατά τα άλλα «ανταγωνιστικό πρόγραμμα» του αθηναϊκού σταθμού «Ραδιόφωνο 24/7» στο οποίο διευθυντής είναι ο Κώστας Αρβανίτης και ιδιοκτήτης ο όψιμος «συριζαίος» Δημήτρης Μάρης, αδιαφορώντας ή τελικά επιδιώκοντας αυτό να έχει επιπτώσεις στον δικό του σταθμό εκεί.

Ο Θανάσης Καρτερός δεν λέει κουβέντα στο άρθρο του για το πόσο έχει απαξιωθεί το Κόκκινο Αθήνας (και τα περιφερειακά του) από το κυβερνητικό κόμμα και την Left Media Ραδιοφωνική – Τηλεοπτική Α.Ε. της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστα Νικόλτσιος, με θράσος απαιτεί από τους εργαζόμενους να «συνηθίσουν» την κατάσταση… Προφανώς στον γραφιά της «ΑΥΓΗΣ» είναι πιο εύκολο να μην κατηγορήσει τους δικούς στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά να δείξει τους απλούς εργαζόμενους ως τους υπαίτιους…

Ο Θανάσης Καρτερός, που κρίνει τους πάντες και τα πάντα, αν δεν γνωρίζει ας μάθει ότι το Κόκκινο διαλύεται επειδή το κόμμα του έχει επιλέξει να διαλύσει τον ραδιοφωνικό του σταθμό, ίσως για να τον ξεφορτωθεί πιο γρήγορα με το λιγότερο δυνατό κόστος οικονομικό ή πολιτικό, αφού πλέον χτίζει την δίκη του διαπλοκή με άλλα μέσα και επιχειρηματίες.

Όμως σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε τις τραγελαφικές καταστάσεις που επικρατούν Στο Κόκκινο 105,5. Μαθαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι – εκτός από την απληρωσιά – έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλους είδους προβλήματα. Καλούνται να δουλέψουν και να «παράξουν ανταγωνιστικό ραδιοφωνικό προϊόν» υπό πρωτόγονες τεχνολογικά συνθήκες, δηλαδή με υπολογιστές, που δεν δουλεύουν και παραμένουν χωρίς τεχνική υποστήριξη επί μήνες, με οικιακή σύνδεση ίντερνετ (που δεν αλλάζει εξαιτίας χρεών της επιχείρησης στον πάροχο) και καθιστά αδύνατη την αποτελεσματική λειτουργία του ενημερωτικού ιστότοπου www.stokokkino.gr και με wifi που κλέβουν κυριολεκτικά από διπλανή καφετέρια όταν το δίκτυο τελικά καταρρέει…

Αυτά είναι η καθημερινότητα των εργαζομένων, που η διοίκηση παρουσιάζει ως άχρηστους, ανίκανους, τεμπέληδες, μη συριζαίους, «ορφανά του Αρβανίτη», «πρώην ερτικούς» που τους «φορτώθηκαν», οι οποίοι θέλουν το κακό του κόμματος πραγματοποιώντας πολιτικές απεργίες, αντί να το βουλώσουν και να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση… Αυτοί οι χαρακτηρισμοί χρησιμοποιούνται άλλωστε κατά κόρον από εργαζόμενους – κομματικά στελέχη οι οποίοι ρουφιανεύουν ό,τι λέγεται στις γενικές συνελεύσεις και παρουσιάζουν με τελείως απαξιωτικό τρόπο τις διεκδικήσεις των συναδέλφων τους μέσω μυστικών επιστολών τις οποίες απευθύνουν σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ώστε να μαθαίνουν τι γίνεται στο «μαγαζί» τους και ποιοι τελικά αντιδρούν και δεν βάζουν πλάτη…

Στην ίδια γραμμή με τον Θανάση Καρτερό αποδεικνύεται ότι συντάσσεται και ο Σταύρος Καπάκος νεοεγκλεγείς στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. με την παράταξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος» ο οποίος σήμερα αρνήθηκε να ψηφίσει θετικά υπέρ του αιτήματος των εργαζόμενων, οι οποίοι ζήτησαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας καθώς δεν καταβλήθηκε μισθός παρά την δέσμευση της διοίκησης ότι αυτό θα γίνει έως και σήμερα 15 Ιουνίου.
Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι αύριο 12:00 με 16:00 θα πραγματοποιηθεί Στο Κόκκινο στάση εργασίας και γενική συνέλευση στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. μετά από αίτημα της Μπούλικας Μιχαλοπούλου, η οποία είναι εκπρόσωπος των δημοσιογράφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *