Ποιοι από το ΕΣΡ δεν θέλουν τελικά να δοθούν tv άδειες;

Ï Ãéþñãïò Ðëåßïò ðáßñíåé ìÝñïò óôçí ðáñïõóßáóç Ýñåõíáò ôïõ ÉÏÌ ìå èÝìá "Ðáñáêïëïýèçóç ôïõ âáèìïý êáé ôïõ ôñüðïõ ðñïâïëÞò ôùí ðïëéôéêþí êïììÜôùí êáé ðñïóþðùí áðü ôá äåëôßá åéäÞóåùí ôçò åëëçíéêÞò ôçëåüñáóçò", ÐÝìðôç 6 Íïåìâñßïõ 2008.

Ο Γιώργος Πλειός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΕΣΡ μιλώντας χθές στο “Πρώτο Πρόγραμμα” άφησε την εντύπωση πως το ΕΣΡ δεν βιάζεται και τόσο πολύ για τις tv άδειες. Κάτι που φυσικά γνωρίζουμε από τις πολλές παρεμβάσεις του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά εναντίον του ΕΣΡ! Ο Γ. Πλειός μιλώντας για την αδειοδότηση των καναλιών και την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου το μέλος του ΕΣΡ δήλωσε ότι η διαδικασία του διαγωνισμού «θα έπρεπε να προχωρήσει πιο γρήγορα.

Έχω ζητήσει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Έχω καταθέσει προτάσεις. Έχω ζητήσει σε υπόμνημα να υπάρχει ένα χρονικό όριο και έχω ζητήσει να ψηφίσουμε για αυτό. Όποιες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν μπορούν να κατατεθούν με την μορφή υπομνήματος το οποίο μπορεί να γίνει αποδεκτό μπορεί όχι».

Παράλληλα ο κ Πλειός άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των μελών του ΕΣΡ ούτε για τον αριθμό των αδειών όπως εξήγησε «για τον αριθμό των αδειών έχω επίσης καταθέσει διαφορετική πρόταση με τον αριθμό maximum επτά ο ιδανικός αριθμός είναι έξι αυτό σε τεχνικό επίπεδο φάσματος. Το πόσους θα μπορούσε να αντέξει η αγορά είναι κάτι διαφορετικό» τόνισε κλείνοντας την συνέντευξη.

Ο Γ. Πλειός σχολιάζοντας την κίνηση της Τηλεόρασης της Βουλής να αλλάξει πλάνο τη στιγμή της επίθεσης Κασιδιάρη στον Ν. Δένδια, σημείωσε πως «η κάμερα εντός του κοινοβουλίου είναι για να καταγράψει τις εργασίες του. Δεν αποτελούν μέρος των εργασιών τα έκτροπα τα οποία συνέβησαν. Αυτό προσφέρει ένα θέαμα το οποίο είναι βούτυρο στο ψωμί των ιδιωτικών σταθμών. Δεν μπορούν τα μέσα να μεταδίδουν σκηνές ακραίας βίας πρέπει να υπάρχει ένα φίλτρο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

 

1 comment for “Ποιοι από το ΕΣΡ δεν θέλουν τελικά να δοθούν tv άδειες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *