Τέλος ο Ψυχάρης από ΔΟΛ, αναλαμβάνει ο Β. Καζάς της Grant Thorton

δολΣε καθεστώς «ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία» τίθεται ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), με απόφαση του πρωτοδικείου, η οποία ορίζει ως ειδικό διαχειριστή της ανώνυμης εταιρίας την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων, Grant Thorton και την δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Αγγελίδης. Κατά πληροφορίες ειδικός εκκαθαριστής με απόφαση των τραπεζών θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thorton Βασίλης Καζάς, ενώ ο Σταύρος Ψυχάρης παύει να έχει αρμοδιότητες και θεωρείται πλέον ως πρώην εκδότης.  Η πρόεδρος Πρωτοδικών Νεκταρία Ξελυσσακτή, που εκδίκασε την αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, αναφέρει επίσης στην απόφαση της, ότι η χρηματοδότηση των εξόδων υπαγωγής του ΔΟΛ στην διαδικασία της διαχείρισης εν λειτουργία, αποτελεί έργο του διαχειριστή μετά τον διορισμό του.

Αναφέρει επίσης, πως σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία ανεύρεσης  των αναγκαίων κεφαλαίων για τη διατήρηση της επιχείρησης σε  λειτουργία και για την κάλυψη των λοιπών εξόδων, θα θεωρηθεί ότι συντρέχει περίπτωση ανάκλησης της απόφασης. Σύμφωνα με το οικονομικό ρεπορτάζ ωστόσο οι τράπεζες μέχρι να βρουν επενδυτή δεν θα κλείσουν τη στρόφιγγα της μισθοδοσίας καθώς τα έντυπα του ΔΟΛ θα πρέπει να είναι σε λειτουργία.

Αρχίζει ουσιαστικά το διάστημα αποτίμησης και εκκαθάρισης όλων των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ ενόσω οι τράπεζες θα αναζητούν επενδυτή, είτε για το σύνολο των εταιρειών του ομίλου είτε πουλώντας ξεχωριστά τα περιουσιακά στοιχεία του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *