Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο ζητάνε απολύσεις δημοσιογράφων!

esiephn_0Διαβάζουμε την ανάρτηση του στη σελίδα του και δεν εκπλησσόμαστε διόλου. Πολλά από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν πάρει προσωπικά την επιβολή σιωπής για τα ΜΜΕ όχι μόνο επειδή κριτικάρουν την κυβέρνησης τους αλλά επειδή τολμάνε και έχουν άποψη. Για το θέμα που γράφει ο  Θράσος Αβραάμ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου, έβγαλε ανακοίνωση και το παράρτημα της ΕΣΗΕΠΗΝ στη Μυτιλήνη, την οποία αναρτούμε παρακάτω.

Του Θράσου Αβραάμ προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Λέσβου κυρίως σε εφημερίδες και ραδιόφωνο γίνονται μάρτυρες παρεμβάσεων μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε δημοσιογράφους, που σκοπό έχουν να επιβάλουν ένα ιδιότυπο σιωπητήριο γύρω από τα κακώς κείμενα της κυβερνητικής πολιτικής στο νησί.

Αποκορύφωμα των ενεργειών αυτών είναι οι παρεμβάσεις επιφανών μελών της Ν.Ε. σε ιδιοκτήτες αλλά και διοικήσεις μμε κατά τις οποίες ζητούν απολύσεις δημοσιογράφων επειδή δεν συμφωνούν «το είδος της δημοσιογραφίας που ασκούν»!

Δεν παραπονιούνται δηλαδή για κάποια άδικη κριτική αλλά συνολικά για την δημοσιογραφική δουλειά. Θέλω να πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα τύχουν τις αποδοκιμασίας των υπόλοιπων μελών της Ν.Ε.. Άλλωστε οι εποχές όπου πολιτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες σήκωναν το τηλέφωνο και ζητούσαν απολύσεις δημοσιογράφων επειδή δεν τους άρεσαν τα ρεπορτάζ τους έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όποιοι και όποιες θεωρούν ότι με τέτοιες απόπειρες εκφοβισμού θα επιτύχουν τους στόχους τους είναι βαθιά γελασμένοι.

Θα περίμενα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αντί να κάνουν τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις ν ασχοληθούν σοβαρά με τα θέματα της παραδημοσιογραφίας και των εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στα τοπικά ΜΜΕ. Και κάτι τελευταίο, αναρωτιέμαι αν το τοπικό ειδησεογραφικό site στο οποίο τυγχάνει διαχειριστής επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργου Πάλλη απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους, τεχνικούς κτλ. Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για ένα κομματικό blog αλλά για ένα site που γράφει ειδήσεις και κάνει ενημέρωση.

Ανακοίνωση-καταγγελία

Μέσα σε ένα επιδεινωμένο από τα μνημόνια εργασιακό καθεστώς, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο έργο, έχοντας να αντιπαλέψουν κάθε λογής παραπληροφόρηση.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς της Λέσβου παραμένουν απλοί παρατηρητές αυτής της κατάστασης, χωρίς να λαμβάνουν μέριμνα για να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα αυτά. Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, τους τελευταίους μήνες οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου είναι αντιμέτωποι με αλλεπάλληλες προσπάθειες παρέμβασης στο έργο τους από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνουμε ότι ουδένα δημόσιο πρόσωπο διατηρεί δικαίωμα εξαίρεσης από την ρητή και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του δημοσιογράφου να κρίνει και να ελέγχει εκείνους που ασκώντας εξουσία πρωταγωνιστούν σε διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής.

Οι εκάστοτε παράγοντες κυβερνόντων κομμάτων πρέπει να γνωρίζουν πως οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους με γνώμονα την διασφάλιση και διαφύλαξη του αγαθού της ενημέρωσης, ακρογωνιαίου λίθου για την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *