Το βαθύ κράτος του Ισραήλ στην εκπομπή Καμμένου-Βαρδινογιάννη

σταρ-με αρετή και τόλμη

Στο στούντιο του Star ο Π. Καμμένος για την πολεμική εκπομπή της ΕΡΤ

Αναδημοσίευση από το info-war.gr

Ένα απο τα γνωστότερα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού παρουσιάζει η δευτερη εκπομπή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με τίτλο Αρετή και Τόλμη – μια συμπαραγωγή με το Star του ομίλου Βαρδινογιαννη. Ο Αμος Γκιλαντ έχει κατηγορηθεί ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ξέσπασμα της εμφύλιας σύγκρουσης των παλαιστινιακών οργανώσεων Φαταχ και Χαμας.

Μεταξυ άλλων κατηγορείται ότι παραποίησε στοιχεία των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών παρουσιάζοντας στο πολιτικό κατεστημένο της χωρας του τον Αραφατ σαν ιδιαίτερα εχθρικό προς κάθε προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης της κρίσης. Ο Γκιλαντ συνήθιζε να παρομοιάζει τον Αραφατ με τον Χιτλερ. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας πιστεύεται ότι ακύρωσε προσπάθεια συνεννόησης που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο Γκιλαντ, ο οποίος στη συνέχεια επιχείρησε να οικοδομήσει το προφίλ του φιλειρηνιστη κατηγορούνταν ότι ειχε μετατρέψει τις υπηρεσίες πληροφοριών του ισραηλινού στρατού σε ένα παρακέντρο εξουσίας πέρα απο κάθε πολιτικό έλεγχο.

Ο Γκιλαντ θεωρούνταν δεξί χέρι του Εχουντ Μπαράκ, τον οποίο στο παρελθόν ενημέρωνε απο τη θέση του επικεφαλής ερευνών των υπηρεσιών ασφαλείας του ισραηλινού στρατού.

Φαίνεται ότι ο Πάνος Καμμενος, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι προωθεί προσωπική ατζέντα στις σχέσεις του με το Ισραηλ, ξέρει να επιλέγει τους καλεσμένους των εκπομπών του.

Α.Χ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *