Το νέο, ανεπίσημα ακόμη, σήριαλ διαμάχης κυβέρνησης – καναλιών, αφορά τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Η κυβέρνηση που έδωσε μάχη ενός έτους, ώστε να πείσει πως μόνο 4 τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας έχουν πιθανότητα επιβίωσης, εμφανίζεται να υποστηρίζει πως οι άδειες θα μπορούσαν να είναι έξι στον αριθμό. Τον ίδιο αριθμό φέρεται να υποστηρίζει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τα τηλεοπτικά κανάλια από τη δική τους πλευρά, επίσης – ανεπίσημα, προωθούν μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες!
Ότι δηλαδή πολέμησαν λυσσαλέα και με επιχειρήματα σε δεκάδες non paper την περίοδο του διαγωνισμού τηλεοπτικής αδειοδότησης. Η αιτία αυτής της μεταστροφής εξηγείται μόνο με πολιτικούς όρους. Η μεν κυβέρνηση στοχεύει να ανοίξει η τηλεοπτική αφορά με νέους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Β. Μαρινάκης που είχε την άδεια στο …τσεπάκι του ως τον Δεκέμβριο του 2016. Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΙΤΗΣΕΕ θέλουν από την πλευρά τους να παραμείνει κλειστή η τηλεοπτική αγορά. Κι όταν λέμε κλειστή εννοούμε να παραμείνουν εν λειτουργία οι τέσσερις σημερινοί σταθμοί, ήτοι ο ΑΝΤ1, το Star, ο ΣΚΑΙ και ο Alpha. Όσο αφορά στις τηλεοπτικές άδειες η ΕΙΤΗΣΕΕ θεωρεί πως είναι ανάγκη να δοθούν, απλώς το ΕΣΡ οφείλει να εκδίδει τον Κώδικα Καλής Πρακτικής.
Έννοια την οποία εισήγαγε ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Νίκος Παπαουλάκης, υποστηρίζοντας ακριβώς την ίδια θέση. Ότι τηλεοπτικές άδειες δεν έχει νόημα να εκδοθούν! Το γεγονός ότι ο Ν. Παπαουλάκης υπέγραψε ως ΕΕΤΤ τη σύμβαση παραχώρησης του φάσματος στη Digea, είναι ένα ακόμη καταγεγραμμένο γεγονός στην πρόσφατη ιστορία της ιδιωτικής ψηφιακής τηλεόρασης.
Ρεπορτάζ Μ.Π από το τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης που κυκλοφορεί στα περίπτερα