Η ΝΔ ζητά πάλι λουκέτο στην ΕΡΤ και τώρα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

αραβόφωνο δελτίο ερτΉταν αναμενόμενο να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Εδώ και μέρες εκδηλώνεται εκ νέου ευρεία επίθεση στην ΕΡΤ αλλά και τους δημοσιογράφους της μέσω twitter αλλά και επίσημων δηλώσεων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και των “φερέφωνων” της, υποτιθέμενων δημοσιογράφων σε διάφορα πόστα. Ζητούν μέτρα και αντίμετρα κατά της ΕΡΤ, ζητάνε ελέγχους και κόστη, ζητάνε το λόγο κάθε τρεις και λίγο, θέτοντας επί της ουσίας πρόβλημα για τη λειτουργία της ΕΡΤ. Έτσι την κατανοούν, ως “θεραπαινίδα” της κυβερνητικής εξουσίας, έτσι πράττουν και πορεύονται. Η μεγαλύτερη ευθύνη αυτή τη φορά ανήκει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία αφενός αντιμετωπίζει-παρά τα παιχιά λόγια- με τον ίδιο τρόπο την ΕΡΤ, σε καμία περίπτωση ως δημόσια ραδιοτηλεόραση. Γκρίνιαξαν οι δεξιοί και ακροδεξιοί για το δελτίο ειδήσεων στην αραβική γλώσσα; Ε, το έκοψε η διοίκηση της ΕΡΤ! ‘Ήταν το δελτίο που έβγαινε στις 15.00 το μεσημέρι και σε επανάληψη στις18.00 και 21.00.

Όπως θα θυμάστε είχε εκδηλωθεί ευρείας κλίμακας επίθεση απο την ομάδα αλήθειας της ΝΔ και άλλους ακροδεξιούς με fake ειδήσεις, ψεύτικα φωτομοντάζ με παρουσιάστριες με μαντήλα.  Λίγο μετά την απομάκρυνση Καπάκου από τη γενική διεύθυνση ειδήσεων η διοίκηση της ΕΡΤ “έφαγε” τις επαναλήψεις και τώρα βγάζει το δελτίο εντελώς από το πρόγραμμα της. Το δελτίο που ήταν και η μοναδική ψύχραιμη φωνή στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τις επιθέσεις των Χρυσαυγιτών στους πρόσφυγες.

Το παραπάνω δεν είναι το μόνο παράδειγμα. Η διοίκηση της ΕΡΤ ακροβατεί ως θεραπαινίδα της πολιτικής εξουσίας, ανίκανη να υπερασπιστεί το δημόσιο ρόλο της. Γιατί βέβαια οι διοικούντες φοβούνται για τις θέσεις τους και τα κεφάλια τους. Κι αντί η κυβέρνηση να τη θωρακίσει, την “διοικεί” με τον ίδιο τρόπο. Ως παράρτημα μιας πολιτικής εξουσίας.

Με αυτή την τακτική οι επιθέσεις της ΝΔ εναντίον της ΕΡΤ πολύ σύντομα θα έχουν και περισσότερα αποτελέσματα. Κι ας είναι τα δημοσιογραφικά στελέχη της ΝΔ, όπως και των άλων πολιτικών κομμάτων αυτά που δεν πρέπει να βγάζουν μιλιά, καθώς είναι πολλαπλά ωφελημένα από την κρατική τηλεόραση, Ωφελημένα οικονομικά, ωφελημένα και πολιτικά.

1 comment for “Η ΝΔ ζητά πάλι λουκέτο στην ΕΡΤ και τώρα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *