Αντιπρόταση Digea στις τράπεζες για το Mega

digea1-thumb-large_0Μπροστά στις γενικευμένες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της διοίκησης της Digea( ΣΚΑΙ,Star, ΑΝΤ-1) να κόψει το σήμα του Mega από την ψηφιακή εκπομπή, η εταιρεία με νεότερο non paper της δηλώνει πως απέρριψε την πρόταση του Mega αλλά θα δεχθεί άλλη με προϋποθέσεις. Καταρχήν να επισημάνουμε πως η εταιρεία, όπως γράψαμε ήδη δεν έχει δικαίωμα να κατεβάσει τον πομπό κανενός τηλεοπτικού σταθμού, καθώς εκτελεί υπηρεσία “κατά παραχώρηση”. Για αυτό κι αν προσέξατε δεν μιλάει για λουκέτο αλλά για “υποβάθμιση (πείραγμα-θόλωμα)” του τηλεοπτικού σήματος του Mega. Ότι δηλαδή κάνει και στις περιπτώσεις των περιφερειακών καναλιών που δεν την πληρώνουν. Η δεύτερη αλλαγή στάσης περιγράφεται στο νέο non paper στο οποίο απευθυνόμενη ουσιαστικά στις τράπεζες, λέει πως θα πρέπει να συναινέσουν για αποδέσμευση συγκεκριμένων λογαριασμών του Mega ώστε να πληρώνονται οι δόσεις του χρέους του Mega! Στο μεταξύ σήμερα στις 6.00 το απόγευμα

έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαρούσι, έξω από την έδρα της Digea και με απόφαση ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ πραγματοποιείται 3ωρη στάση εργασίας όλων των ιδιωτικών καναλιών.

Η απόφαση της Digea σχετικά με την πρόταση του MEGA

 Η διοίκηση του Mega την περασμένη Παρασκευή, κυριολεκτικά «στο παρά πέντε», κατέθεσε στη Digea πρόταση αποπληρωμής των οφειλών του σταθμού. Η πρόταση αυτή ωστόσο δεν περιελάμβανε τη σύμφωνη γνώμη και δέσμευση των δανειστριών τραπεζών οι οποίες διαχειρίζονται τα έσοδα του σταθμού, ενώ παράλληλα, δεν προέβλεπε αποπληρωμή της οφειλής εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

Η Digea, ενεργώντας πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας και του συνόλου των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία της, δεν μπορεί να κάνει δεκτή την πρόταση της διοίκησης του Mega εξαιτίας των κατωτέρω:

  1. Της δεσμεύσεως των εσόδων του Mega από τους πιστωτές του, η οποία πρακτικά αφαιρεί από την εταιρεία τη δυνατότητα πληρωμών,
  2. Της παραδοχής και από το ίδιο το Mega, ότι δεν έχει τη δυνατότητα διαχείρισης των εσόδων του σταθμού,
  3. Της έλλειψης δέσμευσης εκ μέρους του Mega προς καταβολή των ποσών που οφείλει στην Digea.

Παρά του ότι, μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος εννέα περίπου μηνών, το οικονομικό πρόβλημα του Mega είναι διαρκές και δεν μπορεί να θεωρηθεί προσωρινό ,η Digea του έδωσε τη δυνατότητα να προσκομίσει πρόταση διακανονισμού στην οποία θα περιλαμβάνονταν οι κάτωθι προϋποθέσεις:

  • δέσμευση για συγκεκριμένες καταβολές και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος,
  • οι δανείστριες Τράπεζες του Mega θα συναινούσαν στην εκ μέρους του πρόταση και θα επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει μέρος των εσόδων του για την αποπληρωμή των οφειλών προς την Digea, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, η όποια πρόταση εκ μέρους του αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό η Digea ενημέρωσε το Mega ότι την Πέμπτη 16/02/2017 θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα, από τη μεταξύ τους σύμβαση παροχής υπηρεσιών, μέτρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΤΙΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ομοσπονδία μας η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με την ΠΟΕΣΥ, σήμερα 15-02-2017 , από τις 18:00 έως τις 21:00 και την ίδια ώρα δίνουμε δυναμικό παρών έξω από την DIGEA

(Σωρού 26, Μαρούσι)

 

Ενώνουμε την φωνή μας και διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην αυθαίρετη απόφαση της DIGEA να ρίξει ΜΑΥΡΟ στον Τ/Σ MEGA και να χάσουν κάθε ελπίδα για την δουλειά τους εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Ø  Καλούμε τις διοικήσεις των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών-μετόχων της DIGEA , να πάρουν πίσω την απόφασή τους για το MΑΥΡΟ στο MEGA. Τους θυμίζουμε πως οδηγούν στην ανεργία τους ίδιους εργαζόμενους που λίγους μήνες πριν έριχναν για αυτούς κροκοδείλια δάκρυα, όταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έκλεινε μαζί με το MEGA και τα δικά τους κανάλια.

 

Ø  Καλούμε τους κύριους υπεύθυνους γι αυτήν την κατάσταση, τους μετόχους του MEGAνα παρέμβουν άμεσα για να γυρίσει ο σταθμός στην ομαλή του λειτουργία καταβάλλοντας όλα τα δεδουλευμένα.

Συνάδελφοι!

Σας ενημερώνουμε πως η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στην προσπάθειά της να σταματήσει το ΜΑΥΡΟ που αποφάσισαν για το MEGA, κατέθεσε ήδη ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της DIGEA τα οποία θα εκδικασθούν σήμερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 18:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ DIGEA

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *