Θρασύ μήνυμα Χρυσαυγιτών στην ΕΣΗΕΑ και στρουθοκαμηλισμός του ΣΥΡΙΖΑ

216435-esheaΗ δημόσια δυναμική εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ την ημέρα εορτασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων αναδεικνύει, πέραν όλων των άλλων, και την ασφάλεια που νιώθουν οι δολοφόνοι της Χ.Α να εισβάλλουν στον φορέα που εκφράζει τη δημοσιότητα και την ενημέρωση. Το θρασύ μήνυμα της ήταν σαφές σε όλους, εκτός από το κυβερνητικό κόμμα το οποίο αντί να προβληματιστεί-όπως και τα δημοσιογραφικά στελέχη του-, επιτέθηκε στην ΕΣΗΕΑ! Η τακτική της στρουθοκάμηλου μπορεί να καλύπτει τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία περίπτωση όμως δεν απαντά στο επίμαχο θέμα. Πως και ένιωσαν τόσο ασφαλείς οι Χρυσαυγίτες για να εισβάλλουν στη οδό Ακαδημίας με τα συνθήματα μίσους; Και ήταν ασφαλείς, πρώτον γιατί η ίδια η αστυνομία τους έκανε τα γλυκά μάτια (καμία έκπληξη επ΄αυτού) και δεύτερον γιατί και στο ίδιο το δημοσιογραφικό σώμα εντός κλάδου επωάζεται το φιδάκι του φασισμού. Σε αυτό έχει δίκιο η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ αλλά το χάνει (το δίκιο) αφού η κυβέρνηση επιμένει να έχει δίπλα της τους φασίστες σαν να μην τρέχει τίποτε για τη δημοκρατία.

Παρακάτω η επίμαχη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που ενόχλησε τους κυβερνητικούς και η αντίδραση της κυβέρνησης.

ΕΣΗΕΑ

Την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέλεξε η «Χρυσή Αυγή», για να κάνει προκλητική και βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια εκδήλωσης για την προστασία των μειονοτήτων. Αφετηρία της επανεμφάνισής της ήταν, χωρίς αμφιβολία, η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης, με τη μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω. Στη συνέχεια υπήρξε η πρωτοφανής δήλωση του τ. υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και η υπόδειξή του «να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας ή την διαρκή ρήξη», υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης».
Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό της ρόλο, ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ,
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η «διακριτικότητα» που επέδειξαν στην περίπτωση αυτή της βίαιης εισβολής στην ΕΣΗΕΑ και όσων μεσολάβησαν οι αστυνομικές αρχές.

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

“Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σύμφωνα με την οποία η σημερινή βίαιη ενέργεια των Χρυσαυγιτών σε εκδήλωση στα γραφεία της οφείλεται στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΣΗΕΑ είναι συνδικαλιστικό όργανο και όχι κομματικό φερέφωνο. Η ανακοίνωση αυτή έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει. Καταλήγει μόνη της η ΕΣΗΕΑ να προσφέρει τελικά κάλυψη στους Χρυσαυγίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του και τα στελέχη χωρίς καμία εξαίρεση, και καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής τους διαδρομής, έχουν δώσει αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό. Δεν ανακάλυψε όψιμα τη φασιστική απειλή όπως η Νέα Δημοκρατία που για χρόνια κάλυψε την δράση της και πρόσφερε πολιτική νομιμοποίηση στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

Θυμίζουμε εξάλλου ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει στις τάξεις του πρώην και νυν ακροδεξιούς και εθνικιστές . Ας μην το ξεχνάει αυτό η ΕΣΗΕΑ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *