Πολιτική ήττα για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του ΣτΕ

%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b1Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε με 14 ψήφους έναντι 11 αντισυνταγματικό το νόμο 4339 του 2015 για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών ανατρέπει πλήρως το σκηνικό που είχε στήσει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο. Έχοντας στηρίξει όλη την πολιτική της στη μάχη “ενάντια τη διαπλοκή” στο πόσα εκατομμύρια θα πάρει από παλιούς-νέους καναλάρχες, ήταν σχεδόν αναμενόμενη η ήττα της. Η οποία στην πράξη είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς σε αυτή την πολύμηνη διαδρομή έχασε και το ηθικό πλεονέκτημα του εγχειρήματος ότι τα “βάζει με τη διαπλοκή”.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ έχει πλέον να αντιμετωπίσει όχι μόνο το βαθύ τηλεοπτικό κατεστημένο της διαπλοκής αλλά και τους νέους παρ΄όλίγον καναλάρχες στους οποίους είχε υποσχεθεί τα μέγιστα. Έχοντας πλέον ελάχιστη υποστήριξη και από την κοινωνία η οποία διαπίστωσε ότι αντί για την ενημέρωση Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα-Ψυχάρη ( Mega) ή Κοντομηνά (Alpha) η κυβέρνηση προωθούσε την ενημέρωση Μαρινάκη-Σαββίδη. Και μάλιστα με όρους που ίσχυαν παλιά. (χαμηλοαμοιβόμενοι εργαζόμενοι, δάνεια επιχειρήσεων, off shore εταιρείες, κ.λ.π.). Η ήττα σε νομικό επίπεδο είναι εξίσου σημαντική.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μόνο το ΕΣΡ μπορεί να αδειοδοτήσει, άρα καταρρίφθηκε ακόμη κι αυτή η υποστήριξη που είχε εξασφαλίσει ο Νίκος Παππάς από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα ΕΣΡ που η κυβέρνηση οδήγησε σε απραξία με την απροθυμία της να συμπληρώσει τα μέλη της σύνθεσης του, όταν είχε τη συναίνεση του τότε προέδρου της Ν.Δ Ε. Μεϊμαράκη. Για να λειτουργήσει σήμερα το ΕΣΡ απαιτείται η συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων. Κυρίως της Ν.Δ η οποία και ήταν υπαίτιος της μη συγκρότησης του ΕΣΡ τους τελευταίους μήνες και συνεχίζει να κρατάει σε πολιτική ομηρία την κυβέρνηση για αυτό το μείζον θέμα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως τη Δευτέρα θα γίνει θεσμική ρύθμιση “προσωρινής νομιμότητας” ώστε τα τηλεοπτικά κανάλια να συνεχίσουν να λειτουργούν. Το τηλεοπτικό σκηνικό επιστρέφει στην …κανονικότητα των 27 χρόνων, με κανάλια χωρίς άδειες λειτουργίας και με μετόχους έτοιμους για το επόμενο πολιτικό τους βήμα…

1 comment for “Πολιτική ήττα για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του ΣτΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *