Από 21 Οκτωβρίου απέλυσαν τον Καπάκο και έλεγαν για συμβιβασμό!

%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%82-1Το έγγραφο που φέρνει σήμερα τη δημοσιότητα το blog καταρρίπτει το μύθο ότι η διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε την κάλυψη του Μαξίμου για την αποπομπή του γενικού διευθυντή ειδήσεων Σταύρου Καπάκου. Η απόλυση του είχε υπογραφεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχηστις 21 Οκτωβρίου, ημέρα που το ΔΣ της εταιρείας τον είχε καλέσει σε απολογία. Εκείνη την ημέρα ελήφθη και η απόφαση να σταλεί με δικαστικό κλητήρα στο σπίτι του!

 

Στην λύση της σύμβασης αναφέρεται ρητά πως ο γενικός διευθυντής δεν συμφώνησε με τις εντολές της διοίκησης για την ενημέρωση και το πρόγραμμα!

Μια εξόχως δηλαδή πολιτική θέση, όπως είναι αυτή του γενική διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, όφειλε να υποταχθεί στις (όποιες) προτάσεις -αποφάσεις του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Σταύρος Καπάκος συνομιλώντας με στελέχη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε  “εγώ πήγα στην ΕΡΤ για δουλειά, δεν πήγα για δουλειές”!

%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%82-2Στο έγγραφο που αναρτούμε αναφέρεται με σαφήνεια ότι “οι λόγοι καταγγελίας της σύμβασης συνίστανται συνοπτικά στην εκ μέρους σας άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες, αποφάσεις και εντολές της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ σχετικά με το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της εταιρείας”.

Με δεδομένο ότι η θέση του Στ. Καπάκου ήταν πολιτική και εξέφραζε τη θέση του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ για μια αποδεσμευμένη κρατική τηλεόραση, είναι κατανοητό από την κατηγορία πως η διοίκηση της ΕΡΤ έχει άλλα σχέδια.

Η συνέχεια της κόντρας θα δοθεί , όπως γράψαμε, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ανώτατα στελέχη προγραμματίζουν να παρέμβουν για αυτή την εξώφθαλμη αποπομπή στελέχους του κόμματος και των media από τη διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *