Γίνεται φορολογικός έλεγχος για Κοντομηνά-Αλαφούζο!

 

%ce%ba%cf%81%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%82Τις παρεμβάσεις της για την εκπομπή των αδειοδοτημένων και των μη αδειοδοτημένων καναλιών, άρχισε η κυβέρνηση. Με δυο τρόπους, αφενός με διαρροές για νέο νόμο που θα καταθέσει στη Βουλή και αφετέρου μέσω συνεντεύξεων και δηλώσεων των αρμοδίων θεσμικών παραγόντων. Σε αυτό το πλαίσιο η εμφάνιση του γενικού γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ 1 δίνει το έναυσμα για το νέο κύκλο παρέμβασης.

Ο Λ. Κρέτσος δήλωσε πως η «Digea οφείλει να μεταδίδει σήμα σε νόμιμους λειτουργούντες σταθμούς», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιδείξει «μεγάλη ανοχή» καθώς οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν ως σήμερα εντελώς παράνομα υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει επεκταθεί το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας τους από τον κ. Παππά.

Απαντώντας για τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί εξήγησε ότι: «Οι κυρίαρχες αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις δεν ήθελαν με τίποτα να γίνει αυτό αποδεικνύεται από τα πάρα πολλά δικόγραφα που έχουν κατατεθεί». “Κάθε φράση, διοικητική πράξη προσβάλλεται στα δικαστήρια” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι «ώσπου να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός θα υπάρχουν διαρκώς ενστάσεις, προσφυγές, διαμαρτυρίες». Ενώ μιλώντας για τις νέες άδειες είπε ότι θα χορηγηθούν κατόπιν υπουργικής απόφασης του κ. Παππά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον ουσιαστικό έλεγχο των πόθεν έσχες έδωσε και τις ειδήσεις. «Ουσιαστικός έλεγχος των πόθεν έσχες έγινε από την ημερομηνία κατάθεσης στην πρώτη φάση επιλογής» τόνισε ο κ. Κρέτσος καθώς έγινε έλεγχος της προέλευσης και της επάρκειας των οικονομικών μέσων των υπερθεματιστών ενώ παράλληλα σε δεύτερη φάση ζητήθηκαν έξτρα δικαιολογητικά από τον ΑΝΤ1 και τον κ. Καλογρίτσα. Όπως ανέφερε «αυτή τη στιγμή Κοντομηνάς και Αλαφούζος βρίσκονται υπό φορολογικό έλεγχο».

Διαβεβαίωσε τέλος ότι θα «εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν γίνει από τους υπερθεματιστές» γιατί στόχος της γενικής γραμματείας είναι να ρίξει «άπλετο φως» και να λειτουργεί υπό καθεστώς διαφάνειας. «Δεν κρύψαμε κάτι, αντί αυτού άλλοι έκρυψαν ότι έχει εκκρεμότητες του κ. Αλαφούζου και του κ. Κοντομηνά ή το πως χαρίστηκαν 45 εκ. ευρώ στην εταιρεία του κ. Βαρδινογιάννη». «Θα ελεγχθούν όλα τα γκρίζα σημεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *