Μείναμε μούτσοι και λοστρόμοι στο Μega, οι καπετάνιοι πήδηξαν…

megagra708Του Σπύρου Κρίμπαλη, εργαζόμενου στον τομέα Προγράμματος του Mega

Πολύ καλησπέρα σας και μπράβο, καλώς ήλθατε! Ζόρικα περνάμε εμείς εδώ στο μεγάλο κανάλι καθότι είμαστε τέσσερις μήνες απλήρωτοι και προχωράμε ακάθεκτοι στον πέμπτο, έκτο, έβδομο μήνα και μετά καλά Χριστούγεννα. Οι μέτοχοι-αμέτοχοι του καναλιού μας γνέφουν διακριτικά Αντίο! Κουράστηκαν να χάνουν τα λεφτά τους, λένε… Τι κι αν μιλάμε για τρεις από τους πλουσιότερους Έλληνες? Τι κι αν το ποσό που καλούνται να επενδύσουν πίσω στο κανάλι είναι μόνο ένα ποσοστό από τα κέρδη που έβγαλαν από την πρώτη εικοσαετία της λειτουργίας του –οι άνθρωποι κουράστηκαν λέμε.

Αντίστοιχα κουράστηκαν και οι τράπεζες να τους παρακαλάνε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κι έτσι αναγκάστηκαν να δεσμεύσουν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας προκειμένου να προστατέψουν κι εκείνες τα συμφέροντά τους. Οι καημένες –όσες φορές και να τις ανακεφαλαιοποιήσεις πάντα θα θέλουν κι άλλο.

Τέλος πάντων, η μόνη που δείχνει πραγματικά κεφάτη με αυτές τις εξελίξεις είναι η καταπληκτική κυβέρνησή μας, η οποία παρόλο που στεναχωριέται για την απώλεια θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ, κατόρθωσε με τον παγκόσμιας πατέντας διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες απώλειες. Θα μου πεις το ζητούμενο ήταν να χτυπηθεί η ολιγαρχία και πολύ σωστά. Γιατί είναι άλλο να έχεις τον Κυριακού, τον Αλαφούζο, τον Κοντομηνά, τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Βαρδινογιάννη και τον Βρυώνη και άλλο να έχεις ακριβώς τους ίδιους (μέσω συνεργειών) και new entries τον Καλογρίτσα, τον Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη σε ρόλο μπαλαντέρ. Μιλάμε για τεράστια ποιοτική διαφορά!!

Και μια και μιλάμε για ποιότητα θυμήθηκα τα 246 εκατομμύρια της πλειοδοσίας. Θα πάνε λέει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού -μακάρι τους το εύχομαι ολόψυχα! Το θέμα είναι από πού θα βγουν αυτά τα λεφτά. Από την τσέπη των υπερθεματιστών? Όχι βέβαια! Οι υπερθεματιστές είναι επιχειρηματίες και ξέρουν ότι αυτά τα λεφτά δε βγαίνουν από την ελληνική τηλεοπτική αγορά ούτε σε δέκα χρόνια. Με αυτή την έννοια κανένα κανάλι δεν είναι πια βιώσιμο.

Άρα επιχειρηματικά μιλώντας υπάρχουν δύο δρόμοι για τους νέους και τους παλιούς καναλάρχες: είτε θα αναβαθμίσουν αισθητά το τηλεοπτικό προϊόν, επενδύοντας σε ανθρώπους, τεχνολογίες και περιεχόμενο, ώστε να χτυπήσουν με αξιώσεις την παγκόσμια αγορά, είτε θα κάνουν το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή θα υποβαθμίσουν το τηλεοπτικό προϊόν μέχρι εκεί που δεν παίρνει, ισοπεδώνοντας μισθούς, συνθήκες εργασίας και περιεχόμενο, μετατρέποντας το airtime σε ένα απέραντο «χρυσό τηλέφωνο» -κάθε βράδυ στον ΑΝΤ1 για να γουστάρεις. Τι από τα δύο μαντεύετε ότι θα συμβεί?

Εμείς εδώ στο υπερωκεάνιο της διαπλοκής που λεγόταν κάποτε megalicious δε χρειάζεται να μαντέψουμε γιατί ξέρουμε ότι όλα αυτά που μπορούν να πάνε σκατά, θα πάνε. Καπετάνιοι δεν υπάρχουν πια στο καράβι. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι πήραν δελτίο πορείας για τις Μπαχάμες. Έχουμε μείνει μόνο κάτι μούτσοι και λοστρόμοι εδώ πέρα. Κρεμόμαστε από την κουπαστή και παρά την υπαρξιακή μας αγωνία δε σταματάμε να χαμογελάμε γιατί ξέρουμε ότι είναι μεταδοτικό.

Νοσταλγούμε τις Αέρινες Σιωπές, το Εσύ Αποφασίζεις, την Mega Banka, τον κύριο Ζονκ, τη Λιάνα Κανέλλη. Μεταδίδουμε σε εικοστή πέμπτη μετάδοση το Ρετιρέ και χτυπάμε πρώτη θέση στα 15-44 για πλάκα. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά στον αέρα και τραγουδάμε εκείνο το παλιό τραγούδι του Σαββόπουλου…

Σημαία από νάιλον υψώνουμε σημαία πλαστική.
Ο κόσμος δεν έχει τίποτα να χάσει και τίποτα να βρει.


Α ρε Νιόνιο, τα έχεις πει όλα περισσότερες από μία φορές αλλά μετά έκανες παρέα με τον Βαρβιτσιώτη και τον Μητσοτάκη και όλοι άρχισαν να σε μνημονεύουν μόνο για κάτι τέτοια. Άδικο, πολύ άδικο.


Σπύρος Κρίμπαλης
εργαζόμενος στον τομέα Προγράμματος του Mega

1 comment for “Μείναμε μούτσοι και λοστρόμοι στο Μega, οι καπετάνιοι πήδηξαν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *