Ο Alpha δεν απεργεί, νομίζει πως θα κάνει αντιπολίτευση σε ημέρα απεργίας

alpha«Στο μαύρο δεν απαντάμε με μαύρο», λένε οι δημοσιογράφοι του Alpha που αποφάσισαν να μην απεργήσουν σήμερα και να μην ακοουθήσουν την απόφαση όλων των συνδικαλιστικών ενώσεων. Απόφαση, καλή ή κακή, που ελήφθη για αυτούς και τους εργαζόμενους που θα μείνουν άνεργοι από όσα κανάλια κλείσουν μετά τη δημοπρασία των 4 αδειών. Οι εργαζόμενοι του Alpha θεωρούν πως αν έχουν το ματσούκι στο στόμα τους και αυτό εξαπολύει μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες, θα κάνουν κακό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πάει πολύς καιρός που στην επικοινωνία μαθευόταν ως Πρώτο Μάθημα πως η δημοσιότητα είναι ο στόχος, καλή ή κακή ελάχιστη σημασία έχει. Σημασία έχει να ακούγεται το όνομά σου, να “υπάρχεις” επικοινωνιακά, αυτό μας έλεγαν οι δάσκαλοι επικοινωνιολόγοι. Για αυτό και στους πολιτικούς, ένας δημοσιογράφος αναλαμβάνει τα καλά σχόλια που στέλονται στον Τύπο-ΜΜΕ, κι ένας αναλαμβάνει τα κακά σχόλια για τον Τύπο…Ακόμη ως Μέσο ακόμη κι αν βρίζεις, θα έχεις την αντίθετη άποψη απέναντι του. Το δεύτερο που έχει προ πολλού ξεχαστεί από τους δημοσιογράφους είναι πως δεν κάνεις κακό σε μια κυβέρνηση όταν αλληλοβρίζεστε στον δημόσιο αέρα για ένα θέμα που αφορά τους δυό σας. Κακό κάνεις αν μεταφέρεις το μήνυμα της πονεμένης και βασανισμένης κοινωνίας από τα μέτρα της κυβέρνησης. 

Και η ανακοίνωση των δημοσιογράφων του  Alpha
«Οι δημοσιογράφοι του Alpha, αποφασίσαμε κατά συντριπτική πλειοψηφία να μην ρίξουμε μαύρο στην ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της αυριανής 24ωρης απεργίας. Στο μαύρο δεν απαντάμε με μαύρο. Αυτές τις κρίσιμες ημέρες, η φωνή μας είναι το πιο ισχυρό όπλο μας.

Ο Alpha, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι μια υγιής επιχείρηση χωρίς δάνεια, που μπήκε στην διαδικασία της δημοπρασίας, προσφέροντας 61 εκατομμύρια ευρώ και παρόλα αυτά δεν πήρε άδεια.

»Η κυβέρνηση, ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένη να κλείσει τον πρώτο σε τηλεθέαση σταθμό, και μάλιστα εμπαίζει εκατοντάδες εργαζόμενους, λέγοντας ότι θα απολυθούν, αλλά να είναι ήσυχοι! Θα πάρουν επίδομα απασχόλησης. Καλούμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να στηρίξουν με κάθε μέσο τον αγώνα μας, ώστε ο Alpha και οι υπόλοιποι σταθμοί που απειλούνται με λουκέτο, να μείνουν ανοιχτοί.

»Καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση, να πάψει να ασχολείται με αριθμούς και να δείξει επιτέλους ότι ενδιαφέρεται για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Ο Alpha θα μεταδώσει αύριο απεργιακό δελτίο και θα καλύψει τις κινητοποιήσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε το σύνολο των συναδέλφων, δημοσιογράφων και τεχνικών που τάσσονται στο πλευρό μας και λένε όχι στο μαύρο».

1 comment for “Ο Alpha δεν απεργεί, νομίζει πως θα κάνει αντιπολίτευση σε ημέρα απεργίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *