Εξώδικα ΣΚΑΙ σε Singular και Eurobank Business

σκαι-εξωδικοΑπό τον ΣΚΑΙ

Άμεσες απαντήσεις σε σειρά εύλογων ερωτημάτων που έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών ζητεί ο ΣΚΑΪ με εξώδικα που επιδόθηκαν την Τετάρτη προς την Singular Logic και την Eurobank Business Exchanges, θυγατρική της τράπεζας Εurobank.  Ο ΣΚΑΪ ζητεί αναλυτικές λεπτομέρειες για τους όρους ανάθεσης του έργου στη Singular Logic, και στη συνέχεια, εν κρυπτώ, στη θυγατρική της Eurobank όπως και για τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου.

Μεταξύ άλλων, ο σταθμός μας διερωτάται πώς η Singular Logic αναλαμβάνει τόσο σημαντικό διαγωνισμό όταν δεν έχει διεξάγει ποτέ ανάλογο διαγωνισμό, δεν διαθέτει την ανάλογη τεχνογνωσία ούτε τα κατάλληλα εργαλεία, ενώ η ίδια διαρρέει ότι το λογισμικό της προϋπήρχε, δεν δημιουργήθηκε για το συγκεκριμένο λόγο «και εφεξής η εταιρεία δεν θα έχει απολύτως καμία ανάμιξη σε τυχόν αναγκαίες προσαρμογές, παραμετροποιήσεις κλπ του προγράμματος». Στο εξώδικο σημειώνεται ότι κανείς δεν γνωρίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες του λογισμικού αυτού.

Όπως επισημαίνει ο ΣΚΑΪ επειδή η διαφάνεια, η δημοσιότητα και η διασφάλιση του αδιάβλητου της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι το μείζον ζητούμενο «νομιμοποιούμαστε να προστατεύσουμε άμεσα και ενδίκως τα δικαιώματά μας».

Επίσης, με αίτηση ένστασης προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο ΣΚΑΪ, ζητεί εγγράφως όλες τις διευκρινίσεις ως προς την ασφάλεια για πιθανή υποκλοπή συνομιλιών, για την απαγόρευση επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό όπως και για πιθανές αλλαγές στις προδιαγραφές του διαγωνισμού της εταιρείας που θα παρουσιάσει το λογισμικό.

Αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης όσον αφορά το νέο τηλεοπτικό τοπίο ήταν η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου. «Αυτή τη στιγμή ο καθένας έχει ένα οχυρό στο οποίο δίνει τη μάχη του, η κυβέρνηση δεν έχει πολλά οχυρά στα ΜΜΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμείλικτα ερωτήματα τα οποία αναζητούν απαντήσεις (που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν) προκύπτουν από όλα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα, σχετικά με τις μεθοδεύσεις όσον αφορά στην επιλογή, ανάθεση σε εταιρεία, δημιουργία και λειτουργία λογισμικού με το οποίο θα διεξαχθεί η διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες απευθύνουν στο μεταξύ στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς. Μεταξύ άλλων, διερωτώνται με ποια λογική και ποια κριτήρια επελέγη η Singular Logic.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *