Το πόρισμα της Τράπεζας Ελλάδας και τα δάνεια του Κυριακίδη σε ΜΜΕ

λαυρεντιάδηςΑπό το newsbomb

Σκάνδαλο Λαυρεντιάδη: Πότε επιτέλους θα μάθουμε την αλήθεια για το «μαύρο» χρήμα;

Η χθεσινή είδηση ότι το πόρισμα της ΤτΕ για τις θολές χρηματοδοτήσεις επιχειρηματιών, εκδοτών και καναλαρχών από το δίδυμο Λαυρεντιάδη – Κυριακιδη πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, δεν… έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο των τελευταίων 20 ετών για το οποίο, αν και υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία, εξακολουθεί να παραμένει στα συρτάρια…
Το δίδυμο Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη χρησιμοποιούσε τα ΜΜΕ ως «πλυντήρια», χαρίζοντας ζεστό χρήμα σε κολλητούς εκδότες και καναλάρχες, οι οποίοι τον… προσκυνούσαν…
Μέσω αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων είχαν μπει παντού!!! Σε εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα… Αγόραζαν σε ένα βράδυ εφημερίδες και τίτλους χρεοκοπημένων εντύπων, διασώζοντας τους ιδιοκτήτες τους και όλοι θεωρούσαν φυσιολογική αυτή την πρακτική.

Έγιναν μέτοχοι σε μεγάλα κανάλια που σήμερα διεκδικούν άδειες και έδιναν αφιδώς θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων ευρώ σε εκδότες – αλεξιπτωτιστές με αστεία εφημεριδάκια που πουλούσαν 2.000 και 3.000 φύλλα.
Κάποιοι από τους δήθεν εκδότες που λάμβαναν τις… δωρεές του Λαυρεντιάδη κλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα να εξηγήσουν στους φορολογικούς μηχανισμούς τον τρόπο και τις διαδικασίες με τις οποίες ελάμβαναν τα εκατομμύρια από τον «σύγχρονο Κοσκωτά».
Αυτό που δεν μάθαμε ποτέ είναι «αν θα τα επιστρέψουν αυτά τα λεφτά», διότι πρόκειται σαφώς για χρήματα που προέρχονται από θολές διαδρομές.
Από το πόρισμα της ΤτΕ προκύπτει ότι ο κ. Λαυρεντιάδης χορηγούσε δανεικά κι αγύριστα σε φιλικά προς τον ίδιο ΜΜΕ με αστείες εγγυήσεις και μάλιστα εν γνώσει της τότε διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας.
Υπερτιμολογούσαν δηλαδή τα brand names των εφημερίδων και των sites που έπρεπε να πάρουν το «ζεστό» χρήμα και στη συνέχεια έπαιρναν δάνεια από τον… Λούα Λούα, βάζοντας ως εγγύηση τους τίτλους των εφημερίδων.
Μιλάμε για απίστευτη κομπίνα για την οποία όλοι ήξεραν και κανένας δεν μιλούσε, αφού… όλοι έπαιρναν το μερίδιό τους και… ήταν ευτυχισμένοι!
Η υπόθεση είναι πιο θολή από όσο φαίνεται, αφού οι συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις υποτίθεται ότι ελέγχθηκαν από όλους τους τραπεζικούς οργανισμούς.
Όσο για τα πολιτικά κόμματα, κι αυτά με τη σειρά τους προσκυνούσαν τον Λαυρεντιάδη κι έτρεχαν στις δεξιώσεις του, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια φωτογραφία δίπλα στον… Έλληνα Μπερλουσκόνι που «αγόραζε ό,τι κινούνταν».
Απορίας αξιών είναι γιατί η σημερινή κυβέρνηση δεν κινεί τις διαδικασίες προκειμένου να μάθουμε πόσα χρήματα ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο από τη δράση των Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη;
Υπάρχουν άραγε κάποια «κρατήματα» που δεν γνωρίζουμε;
Έχει το σημερινό πολιτικό προσωπικό «γραμμάτια» προς τον Λαυρεντιάδη;
Από την εξέλιξη (ή τη μη εξέλιξη) της υπόθεσης θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και τούτο με βάση το δεδομένο ότι κάποιοι επιχειρούν να ξαναβάλουν τον κ. Λαυρεντιάδη στο τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης από την… πίσω πόρτα. Με αχυρανθρώπους και κρυφές χρηματοδοτήσεις…
Εδώ θα είμαστε και θα τα παρακολουθούμε όλα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *