Δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν κανάλια, λέει η κυβέρνηση!

tv«Παράθυρο» για MEGA και για κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια
Από το  sofokleousin

Θα μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες και ιντερνετικά. Τι λέει ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης
Εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων και της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η κυβέρνηση ανοίγει παράθυρο για να συνεχίσουν να λειτουργούν κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια. Με τον τρόπο αυτό δίνεται παράταση ζωής σε τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι θα βρεθούν τώρα «εκτός νυμφώνος», αλλά θα έχουν μελλοντικά τη δυνατότητα να διεκδικήσουν άδειες που ίσως δοθούν εν καιρώ.

Επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης και να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι θα κλείσουν πολλά κανάλια με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες τεχνικοί, δημοσιογράφοι κλπ, ο αμόδιος υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε σήμερα σε συνέντευξη του ότι “δεν υπάρχει λόγος να κλείσει κάποιο κανάλι εαν δεν λάβει μια από τις 4 άδειες του διαγωνισμού”.

Όπως εξήγησε υπάρχουν και άλλοι τρόποι μετάδοσης του προγράμματος είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω των 2 τηλεοπτικών πλατφορμών που έχει η χώρα, αναφερόμενος σε NOVA και OTETV.

Για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης των τηλεοπτικών σταθμών ανέφερε: “Γιατί να συρρικνωθούν; Θα δώσουν μία καλή προσφορά και θα πάρουν άδεια. Κάποιοι θα μείνουν απ’ έξω και αυτοί που θα μείνουν απ’ έξω θα είναι αυτοί που θα δώσουν λιγότερα χρήματα”.

“Εγώ εκτιμώ ότι η οικονομική δυνατότητα των καναλιών και των εταιρειών που αναφέρατε είναι τέτοια που μπορούν να διαθέσουν ένα μεγάλο ποσό και να έχουν άδεια”.

Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι δεν ήταν καλύτερο “αυτό που γινόταν επί πολλά χρόνια, να μην έχουμε τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχουν κανάλια χωρίς να πληρώνουν”.

Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών παραμένει στο προσκήνιο, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Σε άκρως υψηλούς τόνους και με έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις συνεχίζεται σήμερα η εξέταση του ιδιοκτήτη του Alpha Channel Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος έχει κληθεί στην Επιτροπή ως μάρτυρας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *