Τελικά οι δημοσιογράφοι απεργούν μόνοι τους;

εσηεα-πανοΜε όλα αυτά που γίνονται και κυρίως, όπως γίνονται, δεν καταλαβαίνει κανείς εργαζόμενος στα ΜΜΕ πότε και ποιος ακριβώς απεργεί. Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καλεί τους δημοσιογράφους σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου για το ασφαλιστικό. Όχι ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης αλλά για να διατηρηθεί το ΕΤΑΠ ΜΜΕ εκτός ενοποίησης. Τη στάση της ΕΣΗΕΑ καταγγέλουν ξαφνικά τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ,η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών καθώς το ΠΑΜΕ Τύπου δίνει έμφαση στην πανεργατική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, αλλά με κήρυξη απεργίας στις 3 Φεβρουαρίου!

Μέχρι στιγμής απόφαση για απεργία δεν βγήκε από τους τεχνικούς Τύπου, ούτε από τους τεχνικούς τηλεόρασης. Η δε ΕΠΗΕΑ καλούσε στο συλλαλητήριο σήμερα (της Τρίτης) για το ασφαλιστικό.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των άλλων κλάδων, ανεξαρτήτως που πρόσκεινται πολιτικά, δηλώνουν μη εμπιστοσύνη στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ και ενδεικτικό είναι το μπάχαλο που έγινε στη συνεδρίαση του Διασωματειακού την περασμένη Δευτέρα.

Το αποτελέσμα είναι πως στην πιο κρίσιμη μάχη, αυτή του ασφαλιστικού ο κλάδος των ΜΜΕ εμφανίζεται διασπασμένος και αλληλοκαταγγελόμενος. Κι αυτό μπορεί να μην ήταν κακό, αν δεν σύρονταν οι δημοσιογράφοι σε έναν προσχηματικό παρασκηνιακό διάλογο με τους κυβερνώντες, θεωρώντας πως τελικά θα γλυτώσουν ορισμένα από τα “τιμαλφή” της ασφάλισης των δημοσιογράφν-υπαλλήλων στα ΜΜΕ. Προφανώς δεν διάβασαν τα ρεπορτάζ για τη βέβαιη κατάργηση του αγγελιόσημου!

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία της Πέμπτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η Π.Ο.Ε.ΣΥ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 29 Ιανουαρίου 2016 σε όλα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Απεργούμε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και δίνουμε αγωνιστική απάντηση στην απόπειρα κατάργησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που επιχειρείται με την αποδόμηση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Διεκδικούμε όλοι μαζί την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του Κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο, που η κυβέρνηση επιδιώκει να καταργήσει.

Όλοι στις 12 το μεσημέρι την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 σε αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *