“Έσκασε” το non paper Πετρόπουλου προς ΠΟΕΣΥ και συνδικαλιστές!

πετρόποθλος16-1Το περίφημο non paper του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου προς την ΠΟΕΣΥ έσκασε μετά από μέρες διαδρομών από χέρια συνδικαλιστών σε χέρια συνδικαλιστών. Το ενδιαφέρον στοιχείο μετά από αυτό είναι πως ορισμένοι συνδικαλιστές ήταν έτοιμοι να παραδώσουν την πρόταση που ζητούσε ο Τ. Πετρόπουλος, την οποία ετοίμασαν οι Μαυραγάνης-Καϊδατζής πάνω στο άρθρο 54 του ασφαλιστικού σχεδίου. Οι αντιδράσεις όμως εντός ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ ανάγκασαν τους πρωτοεργάτες του διαλόγου με τον Πετρόπουλο να πάρουν πίσω το έγγραφο των δυο συμβούλων νομικών και να κηρύξουν 24ωρη απεργία την Πέμπτη! Το πως και το γιατί το διαβάζουμε στον anapodo από όπου και αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ

<< Τζογος >> με τα Ταμεία 

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ φαινεται οτι παιζει < Μπομπα χαρακιρι > αφου συμφωνα με το τελευταιο Non Paper του Πετροπουλου δεν φαινεται να κερδιζει ουτε καθρεφτακια για τους Ιθαγενεις.Φυσικα δεν ειναι κατι μη αναμενομενο αφου ολοι γνωριζαμε οτι η κυβερνηση δεν θα κανει πισω ουτε στο ενα ταμειο , ουτε στη διαχειριση του Αγγελιοσιμου.

Συμφωνα με κυβερνητικες πηγες η παραπαιουσα ηγεσια του υπουργειου που ζητα ενα σωματειο για ολους εχει υποσχεθει στους διαπραγματευτες της ΕΣΗΕΑ οτι η ενωση θα παραμεινει Αυτονομη και στην Ακαδημιας. Η συζητηση τωρα περιοριζεται στο αν θα μπει η ΕΣΠΗΤ στον ΕΔΟΕΑΠ και στην ΕΣΗΕΑ και αν θα μπουν τα σαιτ στα δημοσιογραφικα ταμεια και στις Ενωσεις.
Η συνετευξη τυπου που ειχε ζητηθει να γινει την Τεταρτη στην ΕΣΗΕΑ ματαιωθηκε , οπως και η συγκεντρωση την ιδια μερα .

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προσανατολιζεται τωρα σε μια συγκεντρωση αγνωστο που την ημερα της απεργιας , αλλα ειναι βεβαιο οτο χωρις προετοιμασια ειναι απλως για ξεκαρφωμα.Οι συναδελφοι σε ολα τα μεσα ενημερωσης αναρωτιουνται γιατι ολες οι Κοινωνικες Ταξεις ειναι στα καγκελα εκτος απο αυτους.
Η απαντηση ειναι απλη
Γιατι η ΠΟΕΣΥ εξασφαλισε τρια γραφεια τυπου για τον υιο του εκλεκτου της , Η ΕΣΗΕΑ παζαρευει τις καρεκλες , η ΕΣΠΗΤ προσπαθει να χωθει καπου , ενω οι αλλες Ενωσεις δεν εχουν καμια προθεση να πρωτοστατησουν. Ετσι οι δημοσιογραφοι χανουν οριστικα το ΕΤΑΠ ΜΜΕ με τα αποθεματικα του και παραδιδουν τον ΕΔΟΕΑΠ στον Τατση και τον Καρουτζο να κανουν παιχνιδι.
Αν οι δημοσιογραφοι δεν κινηθουν απο τα κατω και δεν επιβαλλουν με το ζορι στις ξεπουλημενες ηγεσιες απεργια διαρκειας σε ολα τα μεσα , το παιχνιδι εχει τελειωσει πριν καν αρχισει.
Πρεπει να ξεπερασουμε τις ηγεσιες και να προχωρισουμαι απαιτωντας διαλογο απο μηδενικη βαση.

Οτιδηποτε αλλο ειναι ειναι κατωτερο των Νιτσων και των Καραντινων που εκαναν την Ενωση Συντακτων αυτο που δεν ειναι σημερα .

Μεντα
Ιαν. 21, 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *