“Δημοτικοί υπάλληλοι” οι δημοσιογράφοι για τον δήμαρχο Ηρακλείου!

94fm-parelasi.previewΤην παρέμβαση και τη συνδικαλιστική κάλυψη για να μην περάσει το σχέδιο του δηήμου Ηρακλείου, να μετατρέψει τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο Ράδιο Επικοινωνία σε “δημοτικούς υπαλλήλους” ζητούν οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου. Για σήμερα έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση καθώς λήγει το “τελεσίγραφο” του δημάρχου πως πρέπει να δεχθούν μειώσεις αποδοχών κατά 30%, σε διαφορετική περίπτωση θα απολυθούν!

Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων με επιστολή του στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αλλά και τη Νομική υπηρεσία, ενημερώνει πως η διοίκηση του σταθμού θέλει να καταργήσει την ΚΥΑ που ορίζει το μισθολόγιο των δημοσιογράφων σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και κρατικά ΜΜΕ, όπως το ΑΠΕ, η ΕΡΤ και η γενική γραμματεία. Στους εργαζόμενους δόθηκε τελεσίγραφο να αποδεχθούν τις μειώσεις ως σήμερα Δευτέρα, διαφορετικά θα απολυθούν. Το ωραίο είναι πως ο δήμος Ηρακλείου χρωστάει μισθούς 9 μηνών στους εργαζόμενους.

Η επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Ενημερώνω το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ότι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου Αττικής και της Διοίκησης του δημοτικού ραδιοφώνου «Επικοινωνία 94 FM» να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, καταργώντας την ΚΥΑ στην περίπτωση των 8 δημοσιογράφων, πέρασε στην επόμενη και πιθανότατα τελική φάση της . Σε προσωπικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που έκαναν με όλους τους εργαζομένους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Πέτρου και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Μπαρμπούνης μας ενημέρωσαν για το τελεσίγραφο τριών ημερών που έχουμε στην διάθεση μας, ως την Δεύτερα 7-12, να τους ενημερώσουμε αν δεχόμαστε την μείωση των μισθών μας κατά 30%. Μας έγινε κάτι παραπάνω από σαφές ότι η πρόθεση τους είναι όποιος δεν αποδεχθεί την μείωση να απολυθεί.
Θυμίζω ότι τον τελευταίο χρόνο η Διοίκηση προχώρησε σε τρεις φάσεις απολύσεων και μετατάξεων στον Δήμο μειώνοντας το δυναμικό του ραδιοφώνου στο μισό.
Την ίδια ώρα εξακολουθούν να μας οφείλονται εννέα μισθοί ενώ μας καταβλήθηκε μισός ο μισθός του Νοεμβρίου και το ραδιόφωνο παραμένει κλειστό για τρεις εβδομάδες καθώς δεν μεταδίδεται κανονικό πρόγραμμα λόγω ριζικής ανακατασκευής των στούντιο η οποία καθυστερεί χαρακτηριστικά.
Οι εργαζόμενοι στον «Επικοινωνία 94 FM» θα πραγματοποιήσουμε συνέλευση την Δευτέρα στις 7-12 12:00 στον χώρο του ραδιοφώνου προκειμένου να καθορίσουμε την στάση μας. Θα επιθυμούσαμε την συνδικαλιστική στήριξη του Δ.Σ. και τη νομική κάλυψη μας για την ακύρωση της προσπάθειας της διοίκησης του σταθμού να κατάργηση την ΚΥΑ.

Υ.Γ .: Με επιστολή που έστειλα την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραφα και μια σειρά από σοβαρά λειτουργικά προβλήματα (εθελοντές στο πρόγραμμα κτλ) την οποία επισυνάπτω και πάλι.

Ευχαριστώ

Ο εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο
Δημήτρης Δημακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *