Η πρόταση της Πρωτοβουλίας για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, από θέσεις αρχής, υποστηρίζει τη συγκρότηση ενός προγραμματικού προεδρείου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, με σχέδιο, συνέπεια και αγωνιστικότητα, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις, τρόικες και εργοδότες. Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε το εξής πλαίσιο συμφωνίας στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

1. Αγώνας για την ανατροπή όλων των Μνημονίων (των δύο πρώτων και του τρίτου), που καταδικάζουν την κοινωνική πλειοψηφία και τον κόσμο της εργασίας σε ένα πρωτόγνωρο μεσαίωνα, πλήττοντας παράλληλα καίρια τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Σύγκρουση με όλους τους εκφραστές αυτών των πολιτικών.
2. Υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των Ταμείων μας. Διεκδίκηση των κλεμμένων από το PSI. Να πληρώσουν εργοδότες, κυβέρνηση και τράπεζες τα τεράστια ελλείμματα, που προκάλεσαν με την πολιτική τους.
3. Καταγγελία και ανατροπή του «πραξικοπήματος» που εκτυλίχθηκε στον ΕΔΟΕΑΠ, με ευθύνη των πρώην και νυν μνημονιακών παρατάξεων, προκειμένου να αποκλειστεί η ανάληψη της διοίκησης του Οργανισμού από ένα αριστερό, ριζοσπαστικό, αγωνιστικό προεδρείο. Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας του Ταμείου από την ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των ασφαλισμένων, χωρίς νέα δάνεια ή απώλεια αποθεματικών. Καμία περικοπή στις παροχές.
4. Άμεση επεξεργασία πρότασης για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, ενώ θα διασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο αμοιβών και συνθήκες εργασίας, καλύπτοντας τις απώλειες των προηγούμενων ετών. Συντονισμός με τις συνελεύσεις των εργαζομένων και σχέδιο αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας για τη διεκδίκηση της υπογραφής της.
5. Άνοιγμα της ΕΣΗΕΑ σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε εφημερίδες, τηλεόραση ραδιόφωνο και Διαδίκτυο, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται με μπλοκάκι, με παράλληλη διεκδίκηση της ένταξής τους στα μισθολόγια, με πλήρη δικαιώματα και ασφάλιση.
6. Ανένδοτος για την ολόπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση, για να σταματήσει ο «βιασμός» των συνειδήσεων και η παραπληροφόρηση από τους εκδότες και καναλάρχες, για να σπάσει οριστικά το αμαρτωλό «τρίγωνο» κυβέρνησης-αφεντικών-τραπεζών. Για μια ΕΡΤ πραγματικά ανοιχτή και πλουραλιστική, που θα ανήκει στην κοινωνία και θα ελέγχεται από την κοινωνία και τους εργαζόμενους σε αυτήν. Αποκάλυψη και καταγγελία κάθε προσπάθειας εκβιασμού και χειραγώγησης συναδέλφων.
7. Συντονισμός με βάση τις παραπάνω κατευθύνσεις με τις υπόλοιπες Ενώσεις στον χώρο των ΜΜΕ, καθώς και την ΠΟΕΣΥ, με στόχο τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού, ανεξάρτητου και αγωνιστικού Συνδικάτου που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ – και όχι μιας ακόμη τριτοβάθμιας γραφειοκρατικής ομοσπονδίας.
8. Αγώνας στο πλευρό της κοινωνίας για τη ρήξη με τις πολιτικές της βαρβαρότητας, για διαγραφή του χρέους, για σύγκρουση με την «ευρωλαγνεία» και τους δήθεν μονόδρομους. Για ένα περήφανο «όχι» μέχρι τέλους, χωρίς αριστερές ή δεξιές εκπτώσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *