ΕΔΟΕΑΠ: Ένας ολόκληρος κλάδος ματώνει…

εδοεαπΈνας ολόκληρος κλάδος πληρώνει το τίμημα και ματώνει…από ολέθριες επιλογές προσώπων που εξυπηρέτησαν και εξακολουθούν να εξυπηρετούν τις ιδιοτέλειες τους – όπως είχαμε καταγγείλει.

Κανείς σήμερα δε δικαιούται να επικαλείται άγνοια.Σύμφωνα με τις τελευταίες ραγδαίες αλλά και αναμενόμενες εξελίξεις όσον αφορά τη μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων του μηνός Αυγούστου από τον ΕΔΟΕΑΠ (βλέπε τελευταίο SMS:

ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ. ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΑΡΩΓΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ), το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει για την κάλυψη της ταμειακής ρευστότητας και αδυναμίας καταβολής των επικουρικών συντάξεων να καλύψουν εσπευσμένως οι συνδικαλιστικές ενώσεις που απαρτίζουν των ΕΔΟΕΑΠ ως διευκόλυνση του Οργανισμού, ώστε εγκαίρως να καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις .

Οι εκπρόσωποι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ στην 5η συνεδρίαση του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουλίου 2015 ημέρα Τρίτη, η θέση την οποία στήριξαν ήταν η άμεση πίστωση σε λογαριασμό του ΕΔΟΕΑΠ ποσού 500.000,00 ευρώ, ικανό να καλύψει την ταμειακή προσωρινή ανάγκη για συντάξεις και μισθούς καθώς ήδη υπήρχαν 1.000.000,00 ευρώ ως χρηματικά διαθέσιμα με την από Αρ.Πρωτ.13715/15.7.2015 επιστολή του ΕΔΟΕΑΠ προς τα Δ.Σ των ενώσεων για την κάλυψη των αναγκών του Αυγούστου.

Για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ για ευθύνες και επιλογές δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε και να σχολιάσουμε.

Εξάλλου ο οποιοσδήποτε συνάδελφος μπορεί να βρει τις σχετικές απαντήσεις στα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων – ανέργων – συνταξιούχων στον κλάδο μας στο τελευταίο τεύχος του Σχολιαστή της ΕΠΗΕΑ (Νο. 36).

Οι υμέτεροι του Κ. Γκανά στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου 22/07/2015 δήλωσαν σε άλλα μέλη του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ ότι αγνοούσαν την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ για την καταβολή των 500.000,00 ευρώ.

Εδώ πάπας, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;

Σημειωτέων ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανάς σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του ΔΙΚΤΥΟΥ για την τύχη του αγγελιοσήμου διαβεβαίωσε το Δ.Σ ότι ουδέ ποτέ κινδύνευσε το αγγελιόσημο καθώς είχε ισχυρές διαβεβαιώσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ αλλά και από τη σημερινή κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία κατάργηση του αγγελιοσήμου παρά του ότι αναφέρεται ως φόρος υπέρ τρίτων σε μνημονιακά παραρτήματα.

Συνάδελφοι/σες

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ με όλες μας τις δυνάμεις και σε όλα τα επίπεδα πρόσβασης που διαθέτουμε τουλάχιστον επί του παρόντος ενεργούμε ώστε να καταβληθούν άμεσα οι   επικουρικές συντάξεις και μισθοί

Συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι.

Δυστυχώς και με τραγικό τρόπο επιβεβαιωνόμαστε.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *