Ούτε μια έκτακτη είδηση για τραγικό δυστύχημα “δίπλα” της δεν μπορεί να βγάλει η ΕΡΤ 3!

Το ρεζουμέ των αλλαγών που κατάφερε στην ΕΡΤ ο απερχόμενος πρόεδρος της Κωνσταντίνος Ρούλας περιλαμβάνεται στην παρακάτω σοβαρή καταγγελία των εκπροσώπων των εργαζόμενων της ΕΡΤ 3. Το κανάλι έχασε πλήρως την αυτονομία του, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να βγάλει ούτε ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων για το τραγικό συμβάν στη Θέρμη με το αυτοκίνητο που παρέσυρε ζευγάρι πεζών και το παιδί τους. Η τραγική είδηση έπρεπε να “ταξιδέψει” στα κεντρικά της ΕΡΤ Αθήνας, να μπει στο ενιαίο news room, να φιλτραριστεί όπως επιβάλλεται και μετά να βγει στον αέρα. Στην ERT news, την ΕΡΤ1 και τα δελτία της ΕΡΤ 3. Η απαξίωση και υποβάθμιση της ΕΡΤ 3 ως περιφερειακό κανάλι της Μακεδονίας-Θράκης ολοκληρώθηκε επί θητείας Ζούλα και έγινε δυνατή με την αποδοχή της από τους συνδικαλιστές των παρατάξεων που έχουν την πλειοψηφία σε ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ.
Διαβάζουμε την καταγγελία των εκπροσώπων 
Έναν χρόνο μετά από την κατάργηση του γενικού δελτίου ειδήσεων πλήρους περιεχομένου της ΕΡΤ3 και τη μείωση των δελτίων ειδήσεων του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ3 σε ένα δελτίο με ειδήσεις από την Περιφέρεια, έχει παγιωθεί μία κατάσταση κατά την οποία το τρίτο κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης δεν μπορεί να πει λέξη για τους πολέμους που είναι σε εξέλιξη, ούτε για τις πολιτικές εξελίξεις ενώ εδώ και καιρό δεν μπορεί να διακόψει το τηλεοπτικό πρόγραμμα για έκτακτο γεγονός ακόμη κι αν αυτό είναι δίπλα στην πόρτα μας.
Πρόκειται για απαξίωση και υποβιβασμό τόσο της ΕΡΤ3, όσο και του δημοσιογραφικού έργου και των εργαζομένων της.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 δεν έχουμε συμβιβαστεί με τον ρόλο που έχει επιφυλάξει η κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ στην ΕΡΤ3 καθώς δεν αναλογεί ούτε στην ιστορία της, ούτε στον ρόλο που πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί.
Η ΕΡΤ3 είναι το μοναδικό περιφερειακό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας και πρέπει να έχει πλήρες πρόγραμμα, δεν είναι θεματικό κανάλι. Με την εδώ και έναν χρόνο πλήρη κατάργηση των δελτίων ειδήσεων γενικού περιεχομένου μετά από 35 χρόνια, κι ενώ η κυβέρνηση κι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ, Κ.Ζούλας, πανηγυρίζουν κι αυτοθαυμάζονται για το έργο τους που συμπεριλαμβάνει από την υπαγωγή της ΕΡΤ στο Μαξίμου μέχρι και τις καταστροφικές συνέπειες για την ΕΡΤ3, η διοίκηση της ΕΡΤ έχει καταργήσει ουσιαστικά την ΕΡΤ3 που ξέραμε και υποβάθμισε έναν θεσμό της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για τεράστια προσβολή στη Μακεδονία, τη Θράκη και γενικότερα την Περιφέρεια.
Είναι τόσο εμφανής η υποβάθμιση της ΕΡΤ3 που οι ρεπόρτερ της εμφανίζονται με το μικρόφωνο του ERTnews και όχι με το διακριτικό της ΕΡΤ3.
Η κυβέρνηση έφτασε μάλιστα στο σημείο να μη δίνει για δεύτερη χρονιά το δικαίωμα στην ΕΡΤ3 να θέσει ερώτημα στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Η επίθεση που δέχεται η ΕΡΤ3 είναι επίθεση στην Ελευθερία του Τύπου, στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
Οι Εργασιακοί Εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ3 στην ΕΣΗΕΜ-Θ
Νικητόπουλος Στέλιος
Τριανταφύλλου Αλέξανδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *