Στοχοποίηση δημοσιογράφων “Στο Κόκκινο” εν γνώσει ή άγνοια Στ. Κασσελάκη;

΄Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου βρίσκονται απεργοί εργαζόμενοι της “Αυγής” και του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”. Οι εργαζόμενοι της “Αυγής” θα παραδώσουν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τις δικές τους προτάσεις για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας, κάτι που δεν έπραξε ουδέποτε το ίδιο το κόμμα. (οι προτάσεις διαβάζονται εδώ).
Μετά τις αντιδράσεις στο μεταξύ που ξέσπασαν για τη συρρίκνωση του απογευματινού ενημερωτικού προγράμματος και την απόφαση της γενικής συνέλευσης όπου γίνεται λόγος για τις “εθελούσιες απολύσεις”, η διοίκηση του ραδιοφώνου- επιλογή της ηγεσίας- επιτέθηκε σε εργαζόμενους λέγοντας πως διακινούν fake news!
Η διοίκηση ανησύχησε καθώς στη γενική συνέλευση ειπώθηκαν ανοιχτά οι απαιτήσεις της. Να αποχωρήσουν οικειοθελώς συγκεκριμένες εργαζόμενες δημοσιογράφοι, ειδικότερα δυο της απογευματινής ζώνης κι αν δεν δεχθούν θα τις “βάλει στον πάγο”!
Το ενημερωτικό πρόγραμμα της απογευματινής ζώνης όπως ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, σταματάει στις 25 Αυγούστου. Κυνικά και ενώ παραμένουν απλήρωτοι, έμαθαν πως “περισσεύει πολύς κόσμος, δεν ξέρει ο διευθυντής τις να τους κάνει, μερικούς τους συμπαθεί(!) και θα μεταφερθούν στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.
Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πολύ προσβλητικοί για εργαζόμενους που έχουν δώσει τα πάντα στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ: “τεμπέληδες, παράγοντες, θέλουν να πληρώνονται επιμίσθιο αν και εργάζονται στην εφημερίδα…”.
Όλα αυτά ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε, υποτίθεται, δεσμευτεί πως δεν θα γίνουν απολύσεις! Για αυτό προφανώς η διοίκηση του ραδιοφώνου επιχειρεί να διώξει όσους έχει στοχοποιήσει-κυρίως γυναίκες δημοσιογράφους- μέσω εθελουσίας εξόδου με πρόσχημα την κατάργηση του ενημερωτικού προγράμματος. Και με πρόσχημα πάλι το κόστος λειτουργίας.
Όλα τα παραπάνω έγιναν ήδη γνωστά στα στελέχη του κόμματος, οι εργαζόμενοι του σταθμού είναι εξοργισμένοι με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και τη μετατόπιση της ευθύνης στους ίδιους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *