Το ΠΑΜΕ Τύπου για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

παμε τυπουΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» χαιρετίζει τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιό της στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ. Τα ζητήματα που ανέδειξε προεκλογικά η παράταξη και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ χρειάζεται να αποτελέσουν στόχους πάλης των εργαζόμενων δημοσιογράφων. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» θα αξιοποιήσει και τη μία έδρα που συνεχίζει να κατέχει στο νέο ΔΣ.

Ο συσχετισμός που διαμορφώθηκε από τις εκλογές παραμένει αρνητικός για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους. Στις αρχαιρεσίες εκφράστηκε απροκάλυπτα η παρέμβαση της εργοδοσίας, ενόψει διεργασιών και ανακατατάξεων στον κλάδο των ΜΜΕ, από τις οποίες μόνο οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να βγουν ωφελημένοι.

Από αυτή τη σκοπιά, απαιτείται επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να υπάρξει οργανωμένη απάντηση. Καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική πλειοψηφία που έχει αποδείξει ότι στέκεται στην άλλη όχθη, αυτή των εκδοτών και των καναλαρχών, της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντά τους, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση την εφαρμόζει.

Για τη συγκρότηση προεδρείου, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Ως «Δημοσιογραφική Συνεργασία» θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, μακριά από παζάρια και ανταλλάγματα, μαζί με τους εργαζόμενους δημοσιογράφους σε κάθε τόπο δουλειάς, τη μάχη για την ανασύνταξη των ζωντανών δυνάμεων του κλάδου, με προτεραιότητα στους άνεργους, στη νέα γενιά, στους εργαζόμενους στη «γαλέρα» του διαδικτύου που αποτελούν πραγματική πλειοψηφία του κλάδου.

Απαιτούμε από τo νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:

  • Να κάνει μέλη της ΤΩΡΑ όλους όσοι εργάζονται σε εφημερίδες, σταθμούς και διαδικτυακά Μέσα, με ταυτόχρονη εκκαθάριση μητρώου.
  • Να αλλάξει τάχιστα το καταστατικό και να οργανωθεί δημοκρατικά. Με Μεικτό Συμβούλιο – αντιπροσωπευτικό όργανο, με αποφασιστικές αρμοδιότητες. Να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους.
  • Να δίνει, ταυτόχρονα, τη μάχη για την ενημέρωση και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων δημοσιογράφων.

Διεκδικούμε:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ, «παραδοσιακά» και «new media».
  • Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και κάθε μορφής «ελαστική» σχέση εργασίας.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας σε όλους και όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος. Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Αναστολή πληρωμών των δανείων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια, να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *