Του ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΗΜΤΣΟΥ
Μιλώντας στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσα την απερχόμενη πρόεδρο να πει δημόσια τι αφορά το πρόγραμμα παγκοσμιοποίησης ως προς 1.633 άνεργους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς.
Απάντηση δεν πήρα, καθώς η ίδια είπε πως θα το χειριστεί η επόμενη διοίκηση…
Επιμένω και ζητώ από την απερχόμενη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ να πει σε ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους τι αφορά και ποιους αφορά…
Δεν χρειάζεται να μαθαίνουμε την είδηση μόνο από το ΑΠΕ ( όπου συμπτωματικά κατεβαίνουν δύο υποψήφιοι με το συνδυασμό της προέδρου) και μάλιστα με …ύμνο για τη “συστηματική προσπάθεια της ΕΣΗΕΑ”.
Αρκετά. Να μας πείτε δημόσια και σε όλους ως διοίκηση τι αφορά. Ποια είναι η πρόταση που υποβάλλατε στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Δεν θα περιμένουμε από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ να ενημερωθούμε, προεκλογικά…
Είμαστε πολλοί άνεργοι που περιμένουμε να δούμε τι αφορά η πρόταση.
Μην βρεθούμε προ εκπλήξεων, με κάποιους να είναι πιο ενημερωμένοι από εμάς… Χωρίς εσωτερική ενημέρωση…
Όλα στο φως! Δημοσιοποιείστε την πρόταση που καταθέσατε στις αρμόδιες αρχές για να δούμε τι αποφασίσατε για μας χωρίς εμάς!
Βασίλης Τζήμτσος, υποψήφιος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)
Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ
Συνάδελφοι διαβάστε το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για να ενημερωθείτε γενικά και αόριστα τι αφορά η πρόταση της ΕΣΗΕΑ και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ
Αφού δεν μας ενημερώνει η διοίκηση… Ας ελπίσουμε σε περισσότερο φως μετά τις εκλογές…
Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται, σύμφωνα με στελέχη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, να προκηρυχτούν από το υπουργείο Οικονομίας, δύο διαγωνισμοί για την υλοποίηση του προγράμματος υποστήριξης 1.633 άνεργων δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλου προσωπικού από τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Οι ενέργειες οι οποίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, αφορούν αποκλειστικά 1.633 πρώην εργαζόμενους του κλάδου, οι οποίοι απολύθηκαν από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 έως τις 12 Ιουνίου του 2014.
Οι δύο προσκλήσεις προέκυψαν, έπειτα από συστηματική προσπάθεια της ΕΣΗΕΑ και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Οι δύο φορείς συνέστησαν κοινή ομάδα έργου, η οποία προετοίμασε και απέστειλε πρόταση στην αρμόδια εθνική αρχή, την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ (ΕΥΣΕΚΤ).
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης (ΕΤΠ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκαν την πρόταση και ενέκριναν τη χορήγηση βοήθειας ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις υποστήριξης απολυμένων του κλάδου στην Αττική. Και τα δύο προγράμματα στοχεύουν στην παροχή υποστήριξης προς άνεργους δημοσιογράφους και τεχνικούς, καθώς και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (διοικητικό, υποστηρικτικό), μέσω της υλοποίησης διαφορετικών (ανάλογα με το προφίλ και τις προσωπικές ανάγκες) και αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων, όπως η παροχή, επαγγελματικής συμβουλευτικής, ειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτιση, η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για θέματα επιχειρηματικότητας, αλλά και η επιδότηση για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, ενώ, τέλος, προβλέπεται και η χορήγηση διαφόρων επιδομάτων συμμετοχής.