Ο Κ.Μητσοτάκης επιβραβεύει την “παραποίηση πραγματικότητας” από την ΕΡΤ με συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση

Σε ποια χώρα του κόσμου το πειθαρχικό συμβούλιο του δημοσιογραφικού κλάδου θα διέγραφε την ηγεσία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα με την κατηγορία της “διαστρέβλωσης, απόκρυψης και αλλοίωσης -πλαστογράφησης πραγματικών περιστατικών” και θα παρέμεινε στη θέση της; Και όχι μόνο παραμένει, χωρίς κανείς να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργεί η κρατική τηλεόραση, ανεβαίνει στο Ραδιομέγαρο για να δώσει συνέντευξη!

Όλα αυτά φυσικά στην ΕΡΤ, τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της χώρας με έσοδα άνω των 200 εκατ. ευρώ μόνο από πληρωμές όλων των πολιτών. Οι πολίτες πληρώνουν για να έχει η κυβέρνηση της Ν.Δ σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως το 2019, μια τηλεόραση “να παίζουν” προπαγάνδα και χειραγώγηση.

Η ηγεσία της ΕΡΤ που διορίστηκε από το Μαξίμου, πρόεδρος Κ. Ζούλας, γενικός διευθυντής Φ. Καφαράκης και προϊστάμενος πολιτικού Γ. Τρουπής βρέθηκαν υπόλογοι στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με την κατηγορία της παραποίησης, αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας στην υπόθεση του ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα. Το πειθαρχικό, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε την προσωρινή διαγραφή τους για έξι και τρεις μήνες αντίστοιχα.

Σε μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση οι δημοσιογράφοι της όφειλαν, τηρώντας τη δεοντολογία του επαγγέλματος τους αλλά και τη δεοντολογία του δημόσιου φορέα, πρώτον να αναφέρουν την είδηση της παραπομπής λέγοντας και την άποψη της διοίκησης. Δεύτερον να αναφερθούν στην απόφαση του πειθαρχικού. Τρίτον ως σώμα δημοσιογράφων να απαιτήσουν από τη διοίκηση απαντήσεις.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει συμβεί, αντιθέτως διαβάζουμε πως ο μεγάλος καημός στην ΕΡΤ είναι να ….καθαριστο΄ύν οι διάδρομοι και να γίνουν μερεμέτια για την επίσκεψη του Μητσοτάκη στο ραδιομέγαρο. Και φυσικά ούτε η συνδικαλιστική ένωση της ΕΣΗΕΑ έχει βγάλει μιλιά για τις διαγραφές, να ζητήσει αν όχι παραιτήσεις, έστω απαντήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *