Η Επιθεώρηση εργασίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και οι προετοιμασίες της συνέντευξης Μητσοτάκη

ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ανακοίνωση της ΚΕΔ

Έφοδος Ζούλα στο newsroom της ΕΡΤκαι παραλίγο ατύχημα από dronesΜε έφοδο στις αίθουσες τηλεόρασης στον πρώτο όροφο του κτιρίου της ΕΡΤ ο Πρόεδρος Ζούλας επιχειρεί από προχθές απεγνωσμένα « να γυρίσει το κλίμα» που ήδη επικρατεί μετά τον έλεγχο του ΣΕΠΕ και τις « καμπάνες» από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στον ίδιο και την παρέα του αλλά και τις καταγγελίες και αποκαλύψεις συνδικαλιστικών στελεχών για το αδιαχώρητο και τις αφόρητες συνθήκες που επικρατούν στο newsroom της δημόσιας τηλεόρασης και τα άλλα που συμβαίνουν στην ΕΡΤ.

Μόλις έφυγαν οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ, προχθές υπήρξε fast track σκηνοθεσία με κάποιες αποστάσεις για τα πρωτόκολλα του COVID 19 και την επίσκεψη του Προέδρου, ακολούθησε … επιδρομή δύο μικρών drones για να γυρίσουν video στις αίθουσες του πρώτου ορόφου. Το ένα απ αυτά όμως πέφτοντας στο τοίχο του στούντιο 1 της τηλεόρασης εξοστρακίστηκε και δύο εργαζόμενοι είχαν Άγιο που γλύτωσαν !..Πρόκειται για ένα ακόμη «φιάσκο» του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης, που ετοιμάζει, λέει, συνθήκες ΒΒC με το ERT news , μέσα από την ίδια αίθουσα με τους εργαζόμενους να μην ξέρουν τι τους περιμένει και τον κόσμο να ψάχνει να βρει την ΕΡΤ και τι παίζει. Στη διάρκεια της επιθεώρησης του ΣΕΠΕ όμως ο Καφαράκης μαζί με τα άτομα της διεύθυνσης προσωπικού είχαν πέσει πάνω στους επιθεωρητές και φορτικά προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι ΔΗΘΕΝ όλα δουλεύουν ρολόι ενώ για κάποια…. Μικροπροβλήματα ( αερισμός, φωτισμός κλπ) υπήρχε ΔΗΘΕΝ η συναίνεση των εργαζομένων!..

Και το χειρότερο πήγαν να παραπλανήσουν τους ελεγκτές λέγοντας ότι υπάρχει έκθεση του ιατρού εργασίας που λέει ότι ο χώρος είναι κατάλληλος , όταν η Επιτροπή Υγιεινής ζητάει καιρό τώρα την έκθεση-φάντασμα και δεν την βρίσκει.Τους κόπηκαν τα πόδια όμως όταν μαζί με τα άλλα αποκαλύφθηκε το πρόβλημα της πυρασφάλειας στο χώρο χωρίς έξοδο κινδύνου και η διαπίστωση ότι κάτι τέτοιο θυμίζει ΜΑΡΦΙΝ. Φαίνεται όμως ότι είναι σε εξέλιξη μία απόπειρα συγκάλυψης , με την ΕΡΤ να έχει διευθύνοντα σύμβουλο υπό παραίτηση, Πρόεδρο που δήλωσε ότι δεν ασκεί δημοσιογραφικά καθήκοντα(!) για να γλυτώσει τον έλεγχο αλλά μαζί με άλλα τρία δημοσιογραφικά στελέχη να τιμωρούνται ΟΛΟΙ από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.Από χθες έχουν αρχίσει προετοιμασίες στο ραδιομέγαρο ( μέχρι και βαψίματα) γιατί τη Τρίτη ανεβαίνει στην Αγία Παρασκευή ό Κ Μητσοτάκης για συνέντευξη Μόνο που ο Πρωθυπουργός έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της ΕΡΤ. Και οι 3 από τους τέσσερις που ελέγχει το Πειθαρχικό η ΕΣΗΕΑ, είναι δικά του πρόσωπα.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *