Γενική συνέλευση “Στο Κόκκινο”: Δεν δεχόμαστε υποτίμηση και απαξίωση της δουλειάς μας

Η συνέλευση των εργαζομένων του 105.5 Στο Κόκκινο στις 19/4, έλαβε ομόφωνα την εξής απόφαση:

1. Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση του ΔΣ του σταθμού περί της επικείμενης αναδιάρθρωσης στον σταθμό, η οποία εντάσσεται σε πρόγραμμα του ομίλου που περιλαμβάνει 15 απολύσεις και περικοπή κόστους ύψους 1.000.000 και παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας, η διοίκηση δεν μας έχει παρουσιάσει κάποιο πλάνο ούτε έχει προσέλθει στην ανοιχτή συζήτηση που ζητήσαμε, με αποτέλεσμα να υπάρχει εύλογη ανασφάλεια ανάμεσα στους εργαζομένους. Ειδικά μέσα στον Απρίλιο ζητήσαμε να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους εργαζόμενους, τα μέλη του ΔΣ, τον βασικό μέτοχο και τα σωματεία μας, η οποία ουδέποτε έγινε δεκτή.

2. Όπως έχουμε ξανατονίσει, για εμάς η αναδιάρθρωση ξεκίνησε πάνω στην πιο αδύναμη συναδέλφισσά μας, της οποίας η μη ανανέωση σύμβασης ισοδυναμεί με απόλυση. Παρά το πάγιο αίτημά μας να επανέλθει στη δουλειά εισπράττουμε τη σταθερή άρνηση του ΔΣ, ενώ και ως προς τη δέσμευση ότι θα προσληφθεί σε άλλο μέσο του ομίλου δεν έχει υπάρξει ούτε πρόοδος ούτε ενημέρωση. Ζητάμε την άμεση επιστροφή της συναδέλφισσας στη δουλειά.

3. Το δυναμικό του σταθμού συνεχίζει να εργάζεται με δυσκολία λόγω των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί στη σύνταξη ειδήσεων, το εξωτερικό ρεπορτάζ και την παραγωγή, τα οποία ζητάμε να καλυφθούν, χωρίς καμία ανταπόκριση.

4. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για διαρροές στον τύπο τις ημέρες της αλλαγής διεύθυνσης, οι οποίες στοχοποιούν εργαζόμενους –σε μία περίπτωση ακόμα και ονομαστικά- ανάλογα με το πότε και πώς προσελήφθησαν στον σταθμό

5. Μετά την αλλαγή διεύθυνσης και την ουσιαστική ταύτιση διεύθυνσης και διοίκησης ζητάμε στην ενημερωτική συνάντηση της ερχόμενης Τετάρτης τις εξής σημαντικές δεσμεύσεις: α. Δεν θα συνεχιστεί η απαξίωση της εργασίας μας, μέσω της εγκατάλειψης και της υποτίμησης των εργαζομένων. β. Θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. γ. Θα διασφαλιστούν οι μισθοί και θα προσέλθει η διοίκηση σε συζήτηση για τις ωριμάνσεις. δ. Δεν θα υπάρξει δυσμενής μεταβολή για κανέναν/καμία εργαζόμενο/η ε. Δεν θα υπάρξει στοχοποίηση κανενός/ καμίας εργαζόμενου/ης με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου

6. Οι εργαζόμενοι/ες στον σταθμό ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος διεύθυνε τον σταθμό με απόλυτο σεβασμό στην εργασιακή μας αξιοπρέπεια, εκτιμώντας ότι συνεισέφερε στην αποκατάσταση του κλίματος εργασιακής ασφάλειας και αλληλεγγύης στη δουλειά, κάτι που αποτυπώθηκε και στην άνοδο του σταθμού. Προσδοκούμε να είναι αντίστοιχη και η στάση της νέας διεύθυνσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *