Το παρασκήνιο της σύλληψης του Βασίλη Μπακατσέλου για να βουλιάξει ο “Αγγελιοφόρος”!



Ο βιομήχανος – εκδότης Αλέξανδρος Μπακατσέλος και ο γιος του ο… «αυτοφωράκιας»!

Αναδημοσίευση αοπό τον asyntaxtostypos

Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο και μεθοδεύτηκε στις πλάτες των 108 εργαζομένων της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος». Ο πανίσχυρος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Μπακατσέλος ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρίστανε και τον εκδότη με συνεταίρους τους Μπόμπολα και Ψυχάρη έδωσε τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους της εφημερίδας η οποία όπως όλα δείχνουν βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διάλυσή της. Ο βιομήχανος, συγγενής εξ αγχιστείας του Ευάγγελου Βενιζέλου και επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αρχικά άφησε στο πόδι του τον νομικό σύμβουλο Παντελή Χαλβατζάκη ο οποίος προσπάθησε να κερδίσει χρόνο και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να απαλλαγεί των ευθυνών του ο ιδιοκτήτης της «Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε.» ο οποίος ελέω του Χρήστου Λαμπράκη κατέχει και τον τίτλο του προέδρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Οι εργαζόμενοι είχαν να δούνε το χρώμα του χρήματος από τον περασμένο Ιούλιο, ο δικηγόρος έταζε προγράμματα εθελούσιας για να «υπνωτίσει» τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα απειλούσε ακόμη και μέσα στο υπουργείο Εργασίας ότι «αν δε συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι, η επιχείρηση θα κλείσει βιαίως». Ο ίδιος έλεγε πώς «ό,τι και να γίνει, το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί» αφήνοντας να εννοηθεί ότι το «καλό αφεντικό του» θα φροντίσει για τους εργαζόμενους που βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια σε κατάσταση ομηρίας.

Δέκα ημέρες πριν την ημερομηνία καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων και την επιχείρηση να χρωστά πλέον πάνω από πέντε μηνιάτικα ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος παραιτείται από τη θέση του προέδρου της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος, της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα Αγγελιοφόρος, και όλοι πλέον οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ότι η βάρκα βουλιάζει. Και ο πλέον δύσπιστος για τις προθέσεις του βιομήχανου πείστηκε όταν είδε ότι μέσω του Ειρηνοδικείου ορίστηκε προσωρινή διοίκηση στην εφημερίδα και στη θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο γιος του Αλέξανδρου Μπακατσέλου, Βασίλης. Αυτοί που έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες ότι ο βιομήχανος έβαλε τον «αυτοφωράκια» γιο του δικαιώθηκαν πλήρως. Ηταν γνωστή η επιχειρηματική αφερεγγυότητα του συγκεκριμένου ατόμου και οι γνώστες είχαν να διηγηθούν ιστορίες για ακάλυπτες επιταγές και φέσια στην αγορά.

Σήμερα ο Βασίλης Μπακατσέλος όχι μόνο δεν επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψη του καθώς οι εργαζόμενοι μέσω της Επιθεώρησης Εργασίας κατέθεσαν μήνυση, αλλά έμοιαζε σαν έτοιμος από καιρό γι” αυτή την αποστολή που του ανατέθηκε. Ακόμη και όταν ενημερώθηκε από εργαζόμενους της επιχείρησης ότι τον ψάχνει η αστυνομία απάντησε: «Το ξέρω. Εδώ είμαι στο γραφείο και τους περιμένω». 

Οταν ο ίδιος συναντήθηκε με τους αστυνομικούς στο στενάκι της Δαναΐδων εκεί όπου στεγάζονται και τα γραφεία της Λίλας Μπακατσέλου, της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλου, τους ακολούθησε και βρέθηκε κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, κτίριο το οποίο νοικιάζει το Δημόσιο από την οικογένεια Μπακατσέλου! Μάλιστα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του Βασίλη Μπακατσέλου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, μία για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ και μία για παραβίαση κατάσχεσης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *