Μείωση στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

Κι όμως υπάρχει σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την “Αυγή” και το ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”. Η ηγεσία του κόμματος ήταν σαφής, επιμένει στο σχέδιο της εθελούσιας εξόδου πολλών δημοσιογράφων από την “Αυγή” επειδή δεν σκοπεύει να πληρώνει για τα ΜΜΕ και στοχεύει στη μείωση της εμβέλειας τους. Σκοπεύει να περικόψει κατά 40% τη χρηματοδότηση λειτουργίας της εφημερίδας και του ραδιοφώνου, ρίχνοντας το βάρος αποκλειστικά στους εργαζόμενους! Η οικειοθελής “απόλυση” προβάλλεται ως η μόνη λύση επιβίωσης για την επόμενη ημέρα.

Τυπικά τόσο τα στελέχη της διοίκησης της εταιρείας Left media όσο και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν στους εργαζόμενους και την ΕΣΗΕΑ πως το όποιο σχέδιο της επόμενης ημέρας θα κριθεί από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου. Η εικόνα ωστόσο προβάλλει με μεγάλη ευκρίνεια. Ακόμη κι αν κρατηθεί η έκδοση του καθημερινού φύλλου, κάτι για το οποίο δεν εγγυάται η ηγεσία του κόμματος, θα συρρικνωθεί σε 24 σελίδες, θα μειωθούν ή εξαφανισθούν πολλά ρεπορτάζ…

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ανοίγουν με έμφαση το θέμα των ευθυνών όλο το προηγούμενο διάστημα, επισημαίνοντας πως για μια ακόμη φορά καλούνται να πληρώσουν μόνο αυτοί την αποτυχία του σχεδιασμού για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα χωρίς καμία δέσμευση για διατήρηση των θέσεων εργασίας και έκδοσης του ημερήσιου φύλλου. Για την εφαρμογή της εθελούσιας εξόδου όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί σιωπηρά παράταση ολίγων ημερών, ενώ όπως έγινε φανερό στις διαπραγματεύσεις, μετά την “Αυγή” θα ακολουθήσει σχέδιο περικοπών κόστους και στον ραδιοφωνικό σταθμό. 

Πηγή: ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *