Καταγγελία ΚΕΔ: Οι άνεργοι βλάπτουν σοβαρά την….. υγεία του ΕΔΟΕΑΠ

Καταγγελία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων 

Σάλος έχει ξεσπάσει με την διαγραφή περίπου χιλίων ανέργων ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ από τους εκλογικούς καταλόγους, ώστε να μην ψηφίσουν(..!) στις εκλογές που αρχίζουν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και με τα προβλήματα αξιοπιστίας που έχουν ανακύψει με την ηλεκτρονική ψηφοφορία στον ΕΔΟΕΑΠ.

Αντιμέτωπος με τις πολυάριθμες καταγγελίες σε βάρος του ο Πρόεδρος του Ταμείου Σ Καπάκος με την παρέα του, υποχρεώθηκε εσπευσμένα να ζητήσει, μερικές μέρες πριν τις εκλογές, απεγνωσμένα την συνδρομή της συνδικαλιστικής παράταξης «Συσπείρωση» με την οποία εξελέγη, ώστε να διατηρηθεί η σύμπραξη του με την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και άλλους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες.

Στη τηλεδιάσκεψη όμως που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, επικράτησε έντονη κριτική για το… αριστερό ντουέτο που συμπράττει με την ομάδα Σαμαρά στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ. 

Στην υπόθεση των ανέργων η αμήχανη δικαιολογία, ότι κόπηκαν όσοι έχουν οφειλές στο Ταμείο αλλά θα έχουν περίθαλψη, δεν έπεισε και χαρακτηρίστηκε, ως τσαλάκωμα στην αριστερή εικόνα της παράταξης και του κόμματος. 

Η δικαιολογία που ακούστηκε ότι ανακοινώθηκαν 72 δόσεις για να εξοφληθούν οι οφειλές δεν συνδυάστηκε με αποκατάσταση του εκλογικού δικαιώματος ( πρόταση Κ Ντελέζου στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ) και έμεινε έκθετη η ομάδα Καπάκου-Μιχαλίτση-Κουμπιά 

Άλλωστε υπήρξαν και άνεργοι συνάδελφοι που κατάφεραν να πληρώσουν κάποιες από τις οφειλές τους αλλά και αυτοί απαγορεύεται να ψηφίσουν.

Από τους διαγραμμένους ένας σημαντικός αριθμός είναι μέλη της ΕΠΗΕΑ και τεχνικοί , γεγονός που αποκαλύπτει και τις εσωκομματικές κόντρες στην Κουμουνδούρου.

Σε μια προσπάθεια μήπως και διασκεδαστούν οι εντυπώσεις στο ολιγομελές δυστυχώς κομματικό ακροατήριο του, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία γιατί είναι εξασφαλισμένη η υπερψήφιση του προεδρείου του Ταμείου κατά 80% από όσους έχουν εγγραφεί να ψηφίσουν διαδικτυακά τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για αισιοδοξία αλλά για βεβαιότητα!…

Φαίνεται ότι μάλλον επαναλαμβάνεται ότι συνέβη με τα παρατράγουδα στη διαδικτυακή γενική συνέλευση του Ταμείου.

Την ίδια ώρα όμως έγγραφο των δικηγόρων που έχουν οριστεί από τον ΔΣΑ ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής, επαναφέρει τα προβλήματα στο αδιάβλητο των αρχαιρεσιών, που έχουν επισημάνει και μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων στην ΕΣΗΕΑ , με την απόφαση η ηλεκτρονική ψηφοφορία να είναι non stop για έξι 24ωρα(..!).

Την δυσκολία συνεχούς ενασχόλησης τους ,παράλληλα με άλλα ζητήματα και παρατηρήσεις, θέτουν και οι δικηγόροι ζητώντας εκπαίδευση για αποφυγή …λαθών πχ στις εγγραφές τω στοιχείων και επί πλέον υπερωριακή αμοιβή 2.500 ευρώ για τον καθένα που θα απασχοληθεί με το ηλεκτρονικό σύστημα Zευς .

Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιείται στο Δημόσιο, το οποίο απέρριψε, ως μη ενδεδειγμένο ή ασφαλές, για τις αρχαιρεσίες της η ΕΣΗΕΑ και με την ψήφο του ΓΓ Σ Καπάκου, που ως πρόεδρος όμως του ΕΔΟΕΑΠ το επέλεξε για τις εκλογές στο Ταμείο!!..

Κάπως έτσι οι δικηγόροι που διαμαρτύρονται θα εισπράξουν 12.000 ευρώ και συνολικά οι αρχαιρεσίες θα κοστίσουν τουλάχιστον 100.000 ευρώ. Λεφτά για δουλειές του προεδρείου υπάρχουν απλώς παροχές και εφάπαξ κόβονται!..

Ένα άλλο ζήτημα όμως που άναψε φωτιές στη τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής ήταν η «τυφλή σύμπραξη» Σύριζα –ΝΔ στην ΕΣΗΕΑ και με τα ίδια πρόσωπα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Έντονοι υπήρξαν οι διαξιφισμοί για την υπερψήφιση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από Καπάκο- Νικολάρα της πρότασης Αντωνιάδου για την εγκατάσταση στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ ιδρύματος προσώπων που προκαλούν την ιστορική μνήμη από την περίοδο 1967-74!..

Η βασική αποκάλυψη του σκανδάλου είχε γίνει πρόσφατα από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Την παρτίδα επιχείρησε να σώσει στη τηλεδιάσκεψη, ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της Αυγής , υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά μικρή σημασία έχουν μπροστά στο όφελος του κόμματος να ελέγχει τον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ έστω και σε σύμπραξη με συντηρητικές εκφράσεις.

Φαίνεται ότι το δόγμα « ο σκοπός αγιάζει τα Μέσα», δίνει την κατεύθυνση για τον κομματικό έλεγχο του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ από την ίδια αμαρτωλή σύμπραξη που χάρισε τα εκατομμύρια του αγγελιοσήμου, μαζί με το σύστημα Παππά στη διαπλοκή.

Ο ΕΔΟΕΑΠ όμως , η ΕΣΗΕΑ και τα αποθεματικά τους είναι για την ζωή μας.

15/11/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *