Φυλάκιση του Νίκου Μπογιόπουλου ζητά με αγωγή ένωση απόστρατων που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Την Πέμπτη εκδικάζεται η αγωγή των καραβανάδων κατά του Νίκου Μπογιόπουλου

Η επιχειρούμενη ποινικοποίηση της ενημέρωσης, σχετίζεται άμεσα με το εκβιαστικό καθεστώς των αγωγών. Μέχρι τώρα, οι δημοσιογράφοι απειλούνται με εξοντωτικές αγωγές για δήθεν «συκοφαντική δυσφήμιση», ένα καθεστώς που συνειδητά διατηρούν όλες οι κυβερνήσεις. Στις συμβάσεις τις οποίες υπογράφουν με τα μεγάλα ΜΜΕ, υπάρχει ρήτρα να πληρώνουν οι ίδιοι τις αποζημιώσεις από αγωγές που αφορούν ρεπορτάζ τους! Μια τέτοια εκβιαστική και τιμωρητική αγωγή εκδικάζεται στις 21 Οκτωβρίου.

Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών στράφηκε κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, ζητώντας αποζημίωση και τη φυλάκισή του για έξι μήνες! Η «ηθική βλάβη» που επικαλούνται οι απόστρατοι είναι η εκδήλωση τους σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών». Σε αυτή που μετείχαν ναζιστές και ακροδεξιοί…

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε με άρθρο του στους «κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», αναδεικνύοντας τις στενές σχέσεις της Ένωσης Αποστράτων με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η αποκάλυψη ενόχλησε, γι’ αυτό και κατατέθηκε η αγωγή καθώς η Ένωση είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου και υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το ερώτημα είναι αν κυβέρνηση και υπουργείο καλύπτουν τη δίωξη του δημοσιογράφου.

Για το θέμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση το ΚΚΕ ζητώντας να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου. Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.
Η αγωγή κατατέθηκε με την κατηγορία της συκοφαντίας και η Ένωση αξιώνει από το δημοσιογράφο την καταβολή 70.000 ευρώ για “ηθική βλάβη” και τη φυλάκισή του για έξι μήνες “ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί”. Αφορμή για την αγωγή στάθηκαν όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν σε άρθρο του τον Αύγουστο του 2020, για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού σε Γράμμο και Βίτσι.
Όπως η ίδια η Ένωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της, οι εκδηλώσεις αυτές αφορούσαν τους πεσόντες “κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών”. Τις απαράδεκτες αυτές εκδηλώσεις “τιμούν” με την παρουσία τους διάφορα φασιστοειδή, νοσταλγοί των ναζί και των συνεργατών τους. Ανάμεσά τους, εκπρόσωποι της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αλλά και του ναζιστικού μορφώματος του καταδικασμένου για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, Κασιδιάρη.
Το περιεχόμενο αυτών των εκδηλώσεων αναπαράγει τη μετεμφυλιακή υστερία και τον αντικομμουνισμό. Στις ομιλίες τους στελέχη της ΕΑΑΣ επιδίδονται στον αντικομμουνισμό με πρακτικές και φρασεολογία βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και εξοριών.
Ενδεικτικά και φέτος έγιναν αναφορές σε “πεσόντες για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών”, “πεσόντες υπέρ πατρίδος καθ’ όλη τη διάρκεια του αντισυμμοριακού πολέμου” και άλλα τέτοια απαράδεκτα. Το γεγονός ότι η ΕΑΑΣ, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), είναι φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επιβλέπεται άμεσα απ’ αυτό και τυπικά εκπροσωπεί το σύνολο των αποστράτων του Στρατού Ξηράς, καθιστά υπόλογη την ίδια την κυβέρνηση.
Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου, που στην πραγματικότητα αποτελεί δίωξη της ίδιας της ελευθεροτυπίας; 
  • Ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ΕΑΑΣ, την οποία εποπτεύει ως φορέα;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *