Καταγγελία για την ηλεκτρονική γενική συνέλευση στον ΕΔΟΕΑΠ από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Καταγγελία της ηλεκτρονικής γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ 

Δώσε το ηλεκτρονικό παρών σου κι άφησε τους άλλους να αποφασίζουν για εσένα, χωρίς εσένα”! Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ χωρίς καμία διαφωνία ή ένσταση από συμβούλους της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης, ολοκληρώνει τη μετατροπή του Οργανισμού υγείας, επικούρισης και αλληλεγγύης σ΄ ένα απρόσωπο ταμείο, απρόσιτο για τους ασφαλισμένους, με συνδικαλιστικά στελέχη στη διαχείρισή του που αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να διεκδικήσουν προς το συμφέρον των ασφαλισμένων, σκληρά εργαζόμενων στα ΜΜΕ. 

Με πρόσχημα την πανδημία η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, υποστηριζόμενη στις πραξικοπηματικές αλλαγές του 2017 από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία σε όλες τις αποχρώσεις της και από τους εργοδότες στην τηλεόραση, εφαρμόζει τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη. Τα συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου, ετοιμάζονται με άνεση στα γραφεία τους για την ηλεκτρονική γενική συνέλευση του ταμείου των 17 χιλιάδων και πλέον μετόχων-μελών του. 

Τη στιγμή που χιλιάδες φίλαθλοι μαζεύονται σε κλειστά γήπεδα – σαν αυτά που γίνονταν στο παρελθόν οι συνελεύσεις του ΕΔΟΑΠ και της ΕΣΗΕΑ – η διοίκηση του Ταμείου εγκλωβίζει να μέλη του ΕΔΟΕΑΠ σε μία απρόσωπη διαδικασία για να εξασφαλίσει την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή και κυρίως την δια ζώσης παρέμβαση για τα κρίσιμα θέματα της ασφάλισης του κλάδου. 

Με μόλις 877 ηλεκτρονικά “παρών”, καλεί τα μέλη-μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ να πατήσουν απλά χωρίς σκέψη και προβληματισμό ένα …κουμπάκι για να εγκρίνουν και να ψηφίσουν σαν να κάνουν like σε ανάρτηση του facebook! Δεν θέλουν επαφή με συλλογικούς αγώνες και τη συλλογική λογοδοσία, κρύβονται πίσω από λογισμικά και εταιρείες ελέγχου ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και επιχειρούν να επιβεβαιώσουν με ένα “κλικ” τα πεπραγμένα τους τα 3 τελευταία χρόνια.

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την επιλογή προσφυγής σε ηλεκτρονικές διαδικασίες με πρόσχημα τα μέτρα κατά του Covid 19.. Καταγγέλλει και σήμερα τη συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου για την επιχείρηση διάλυσης των δια δια ζώσης συλλογικών διαδικασιών, τον περιορισμό της κριτικής και αμφισβήτησης, της δημόσιας λογοδοσίας.

Δηλώνει πως δεν αποδέχεται τις ηλεκτρονικές διαδικασίες και δεν θα συρθεί σε μεθόδους likes και dislikes με τις οποίες υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, για να διαλυθούν οι συλλογικές διαδικασίες και να επιβληθεί η χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *