ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στα ΜΜΕ τις πρώτες τηλε-εκλογές

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Χέρι-χέρι βαδίζουν οι συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Στη «βαριά βιομηχανία» της προπαγάνδας και χειραγώγησης μετέχουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρόσκεινται στα δυο κόμματα εξουσίας και με την εργοδοτική βούλα, έχοντας συνάψει συμμαχίες κορυφής στην ένωση συντακτών και το ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ, τον ΕΔΟΕΑΠ ήδη από το 2017. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει στην εφημερίδα του κόμματος την «αντίδρασή» του στη «βαρβαρότητα», την «ισοπέδωση της εργασίας» και τη «χειραγώγηση του συνδικαλισμού» με τον νόμο Χατζηδάκη, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του όμως στα ΜΜΕ είναι οι πρώτες που τον επικαλούνται, με πρόσχημα την πανδημία, διασπείροντας τρόμο για νοσούντες, μέθοδο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση. Ενόψει των εκλογών χρησιμοποιείται η πρόσφατη υπουργική απόφαση με την οποία «ανοίγουν» τα πάντα και απαγορεύονται μόνο οι συνδικαλιστικές διαδικασίες!

Παρά το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ εξαιρείται από το άρθρο 8 του αντεργατικού νόμου και θα μπορούσε να προχωρήσει στη διενέργεια δια ζώσης γενικών συνελεύσεων και εκλογών, με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφάλειας, η διοίκηση όπου συμπράττουν οι δυο παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να επιβάλει ως μοναδική λύση των αναγκαίων εκλογών, την ηλεκτρονική γενική συνέλευση και την ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία. Λύση στην οποία συμφωνεί και η έτερη παράταξη, προσκείμενη επίσης στη ΝΔ, ανοίγοντας τον δρόμο για τον ολοκληρωτικό έλεγχο του σωματείου των δημοσιογράφων με την καταπάτηση του αδιάβλητου και της μυστικότητας της ψήφου.

ο πρώτο βήμα έγινε ήδη στον ασφαλιστικό οργανισμό του ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος διοικείται από την ίδια συμμαχία με τη συμμετοχή του εκπροσώπου των ιδιοκτητών των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών. Αποφασίστηκε και «τρέχει» ήδη η διαδικασία της ηλεκτρονικής γενικής συνέλευσης, στην οποία οι ασφαλισμένοι για να συμμετάσχουν δίνουν το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους σε μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία ανέλαβε να τηρήσει το «αδιάβλητο» της διαδικασίας. Πρόκειται για το πρώτο πείραμα ηλεκτρονικού ελέγχου στον συνδικαλισμό στα μίντια, με δεδομένο ότι στις γενικές συνελεύσεις του ΕΔΟΕΑΠ συμμετείχαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι και δίνονταν σκληρές πολιτικές μάχες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *