Απειλή με απολύσεις σε όσους δεν εμβολιαστούν από Alpha-Star αντί για ενημέρωση

O όμιλος Βαρδινογιάννη “απειλεί” πολύ πριν τα πεί με “διάγγελμα” ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, με απολύσεις το προσωπικό του Alpha και του Star. Με εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, όπως αποκάλυψε το blog (εδώ) στις 30ν Ιουνίου, προειδοποιεί πως από την 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν “κυρώσεις”, επειδή η εταιρεία “δεν προτίθεται να επιβαρυνθεί με πρόσθετα έξοδα για τους αδικαιολόγητα μη εμβολιασμένους υπαλλήλους/συνεργάτες”. Για την εντολή της εργοδότριας εταιρείας αντέδρασε η ΕΤΙΤΑ που με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει “τρομοκρατική πρακτική”, ζητώντας αντί για απειλές απόλυσης, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων. 

Συνάδελφοι! Οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ALPHA και του STAR με εσωτερικά mail που απέστειλαν καλούν με αυταρχικό ύφος, όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν έως την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα εξαντλήσουν τα περιθώρια που τους παρέχει η νομοθεσία. Ζητούν μάλιστα πληροφορίες για τον εμβολιασμό τους (δόσεις, ημερομηνίες ραντεβού, είδος εμβολίου κ.λ.π.) ή και πιστοποιητικά εμβολιασμών.

Αρχικά διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση πως η θέση της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για το θέμα, είναι υπέρ των εμβολιασμών, καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει ο καθένας να προστατεύσει τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του. Παρόλο που ήδη γνωρίζουμε λοιπόν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τεχνικών έχει ήδη εμβολιαστεί, από την μεριά μας, καλούμε να το πράξουν όλοι.

Πάρα ταύτα είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε οποιεσδήποτε πρακτικές τρομοκρατίας, έμμεσων ή άμεσων εκβιασμών, αλλά και αυταρχικού λόγου. Πρακτικές που ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ μπορούν να φέρουν. Η απειλή που εκτοξεύουν οι διοικήσεις των δύο τηλεοπτικών σταθμών, ότι δηλαδή θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο που τους παρέχει η νομοθεσία, χωρίς καν, τουλάχιστον ακόμα, να τους παρέχει απολύτως τίποτα, είναι εξοργιστική για τον καθένα και η μόνη αντίδραση που μπορεί να επιφέρει είναι η άρνηση. 

Σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα, που το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας και το ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας της αυτοδιάθεσης, εκ των πραγμάτων έρχονται σε αντίθεση, απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και ισορροπίες, που κρατιούνται μόνο με την έγκριτη επιστημονική ενημέρωση, με τα πραγματικά δεδομένα και πάνω από όλα με την ίδια την αλήθεια. Αυτά πρέπει να είναι «τα όπλα», της Κυβέρνησης αλλά και των διοικήσεων των εταιριών και σε καμία περίπτωση η όποια επιβολή, ή και ο διχασμός. 

Καλούμε λοιπόν τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA και STAR να ανακαλέσουν άμεσα και αν θέλουν να ασχοληθούν με το ζήτημα, να χρησιμοποιήσουν την πειθώ, όχι όμως όπως εκείνοι την έχουν μάθει τόσα χρόνια τώρα, όταν ήθελαν να προβούν σε αντεργατικές ενέργειες.

Αν θέλουν για παράδειγμα μπορούν να πραγματοποιήσουν ενημερώσεις στο προσωπικό τους για το θέμα από τους ειδικούς, ώστε να λυθούν απορίες, να προσπεραστούν οι διστακτικότητες αλλά κυρίως να διαλυθεί το θολό τοπίο που υπάρχει σήμερα, λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης, αλλά και της υπερπληροφόρησης και παραπληροφόρησης που «οργιάζει», στο διαδίκτυο. Αλλά και να υπάρχει και ο απαραίτητος σεβασμός σε κάθε περίπτωση που μπορεί ιατρικά, να είναι διαφορετική.

Τέλος καλούμε τις διοικήσεις όλων των τηλεοπτικών σταθμών, να μην άρουν όποιες προφυλάξεις ή μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα κατά του Covid-19, ανεξάρτητα από το ύψος του ποσοστού των εμβολιασμένων, έως ότου τελειώσει οριστικά η πανδημία.  για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αλιφέρης Δέσποινα Καρτερού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *