Για άλλη μια φορά τα ελληνικά ΜΜΕ φρόντισαν να καλλιεργήσουν με μένος τα στερεότυπα του “ξένου, μετανάστη εγκληματία…

Γράφει στο fb στο λογαριασμό του ο Γιάννης Χρυσοβέργης  παραθέτοντας και την ανακοίνωση της Κοινότητας Αλαβανών Μεταναστών στην Ελλάδα που με με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης κοπέλας στα Γλυκά Νερά σημειώνουν πως τα “ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν με ιδιαίτερο μένος τα στερεότυπα του “ξένου, μετανάστη εγκληματία”, τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην Ελληνική Κοινωνία”. 

Παραθέτω την ανακοίνωση της Κοινότητας Αλαβανών Μεταναστών στην Ελλάδα, με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης κοπέλας στα Γλυκά Νερά από το σύζυγό της, την οποία και προσυπογράφω. Επισημαίνω ότι η απαίτηση της Αλβανικής Κοινότητας Μεταναστών προς τα ΜΜΕ να ζητήσουν ΑΜΕΣΑ συγνώμη για το ρατσιστικό μίσος που αδάπανα διέδιδαν επί 40 ημέρες είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ξέρω ότι δυστυχώς τα πετσομπουκωμένα ΜΜΕ -η ΕΡΤ για μια ακόμα φορά υπήρξε σαφέστερα αξιοπρεπέστερη από το μέσο όρο, χωρίς όμως να έχει αποφύγει κι αυτή τα φάουλ- δεν έχουν το μονοπώλιο της ρατσιστικής προπαγάνδας στις καθ’ ημάς «φιλελεύθερες δημοκρατίες».

Ξέρω επίσης ότι δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτε από το διαβόητο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), το οποίο από καταβολής του, όταν δεν κωφεύει επιδεικτικά σε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες συμπεριφορές γίνεται ακριβό στο πίτουρο και φτηνό στ’ αλεύρι. Θέλω επίσης να επισημάνω και μια άλλη παράμετρο που -έχοντας υπ’ όψιν μου την αλλαγή στάσης της ΕΛΑΣ, από την αρχική κωλυσιεργία στη σοβαρή δουλειά για τον εντοπισμό του δράστη στην περίπτωση της δολοφονίας της Σούζαν Ήτον στην Κρήτη μόλις αξίωσε «γρήγορη διελεύκανση του εγκλήματος» η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα- θεωρώ πως σωστά επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΜΕΡΑ25 : «Επειδή αρκετοί έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. του κ. Χρυσοχοΐδη, να πούμε ότι στην πραγματικότητα τα συγχαρητήρια θα έπρεπε να δίνονται στον αγγλικό τύπο, καθώς αν το θύμα δεν ήταν αγγλικής καταγωγής και δεν υπήρχαν Βρετανικές πιέσεις να εξιχνιαστεί πραγματικά το έγκλημα, κατά πάσα πιθανότητα τώρα θα βρίσκονταν προφυλακισμένοι γι’ αυτό 4-5 πρόσφυγες ή μετανάστες ».

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ να διαδώσετε την ανακοίνωση της Κοινότητας Αλβανών Μεταναστών.

«Η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της στο ειδεχθές έγκλημα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις στην εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας στα Γλυκα Νερα, απο τον ίδιο τον συζυγο της,, τελικα!Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην οικογένεια της άτυχης Καρολάιν.Ταυτόχρονα ζητάμε με άμεσα αντανακλαστικά να υπάρξει ευρεία και άμεση αντίδραση της πολιτείας, προκειμένου να σταλεί το σωστό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δίχως καμια άλλη καθυστέρηση:Ο δολοφόνος της Καρολαιν ΔΕΝ ήταν κανένας “Αλβανός” ή “Γεωργιανός” σεσημασμένος κακοποιός.

Για άλλη μια φορά, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν με ιδιαίτερο μένος τα στερεότυπα του “ξένου, μετανάστη εγκληματία”, τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην Ελληνική Κοινωνία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη φρικιαστική πράξη του 33-χρόνου συζυγοκτόνου, που παρίστανε επί μέρες τον συντετριμμένο σύζυγο.ΚΑΙΑναμένουμε δημόσια Συγγνώμη από τα εγχώρια ΜΜΕ για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, με επιμονή προπαγάνδα, χωρίς κανενα επίσημο στοιχείο.Συμβαίνει πολλα χρόνια τώρα, καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες στους υπεύθυνους!Ας μην σπέρνουμε και άλλο μίσος στην ήδη πονεμένη κοινωνία μας, όπου όλοι μπορούμε και καταφέρνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά.Ας είμαστε ενωμένοι ενάντια σε κάθε μορφής βία, επιθετικότητας εγκληματικής συμπεριφοράς, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *