Μετά την καταγγελία του ΠΡΙΝ το Facebook απέσυρε τους περιορισμούς στην εφημερίδα

Χρειάστηκε η δημόσια καταγγελία του “Πριν” για να υποχωρήσει το facebook και να άρει τους περιορισμούς που είχε επιβάλλει στη σελίδα της εφημερίδας μας στην πλατφόρμα. Μια πρώτη επιτυχία στη διαρκή μάχη για να σπάσει η γκρίζα μονοφωνία της κυρίαρχης «ενημέρωσης».

Τους προηγούμενους δύο μήνες το facebook είχε θέσει τη σελίδα του Πριν στην πλατφόρμασε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας, με μειωμένη διανομή ενώ δεν προτεινόταν σε χρήστες του μέσου. Αυτός ο ιδιότυπος «κατ’ οίκον» περιορισμός του Πριν έγινε με αφορμή δύο αναρτήσεις από τις αρχές Μαρτίου που κάλυπταν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σχετικά με την απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα. Ανάλογοι περιορισμοί είχαν επιβληθεί σε δεκάδες σελίδες αλλά γρήγορα αποκαταστάθηκαν, όχι όμως του Πριν.

Μετά την πρόσφατη καταγγελία της Συντακτικής Επιτροπής του Πριν για την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τακτική του μονοπωλίου έναντι της σελίδας της εφημερίδας και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, οι υπεύθυνοι του Facebook προχώρησαν σε άρση των απαράδεκτων μέτρων και αποκατέστησαν πλήρως τη λειτουργία της σελίδας μας στο Facebook με άρση όλων των περιορισμών.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους, συναδέλφους, εφημερίδες και ιστοσελίδες που δημοσιοποίησαν τη καταγγελία μας. Το θέμα δεν είναι η αυθαιρεσία μιας ιδιωτικής ψηφιακής αυτοκρατορίας, αλλά τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *