Η ΕΡΤ θα προβάλλει τα “λογοκριμένα” των Ειδικών Αποστολών, καιρός να σταματήσει η φίμωση για όλα

Μετά τις πολλές αντιδράσεις δυο ρεπορτάζ της εκπομπής “Ειδικές αποστολές” στην ΕΡΤ, θα μεταδοθούν σήμερα το βράδυ στις 11.00 μ.μ. Χρειάστηκε να γίνουν καταγγελίες, να συγκεντρωθούν υπογραφές, να πάρει το μήνυμα η διοίκηση της ΕΡΤ πως λογοκρίνει ότι δεν προέρχεται από τη γραμμή μεγάρου Μαξίμου. Τα δυο ρεπορτάζ είναι αυτό του Γιάννη Σουλιώτη για την αστυνομική αυθαιρεσία με τίτλο «Ο κύκλος της βίας» και της Μάχης Νικολάρα για τη λογοκρισία στα social media, με τίτλο «Ποιος φυλάει τους φύλακες”. Προφανώς και δεν είναι οι μόνες εκπομπές στην κρατική τηλεόραση που κόπηκαν, είναι όμως οι πρώτες που θα προβληθούν μετά από τις πολλές αντιδράσεις. Θεωρούμε πως μετά από αυτή την κίνηση της διοίκησης της ΕΡΤ, είναι η ώρα να τεθεί δυναμικά το ζήτημα της ελευθερίας ρεπορτάζ και έρευνας στην κρατική τηλεόραση, να προβληθούν κι όλα τα άλλα ρεπορτάζ που κόπηκαν…Αν δεν υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις, πολύ φοβόμαστε πως θα εκληφθεί ως “κίνηση” καλής θέλησης της διοίκησης της ΕΡΤ προς συγκεκριμένη μερίδα εργαζομένων…

Το ρεπορτάζ της Μάχης Νικολάρα ήταν το δεύτερο που “χάθηκε” στο βαθύ συρτάρι της λογοκρισίας στην ΕΡΤ, μετά το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη για την αστυνομική βία, που αναφερόταν στα δεκάδες κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας στις πλατείες. Το επιχείρημα των ελεγκτών λογοκρισίας στην ΕΡΤ ήταν πως δεν μίλησε σε αυτό ο …υπουργός!

Το ρεπορτάζ γτια τη λογοκρισία στο face book αφορά στο περιβόητο content moderation, τη διαχείριση περιεχομένου στα social media και με ποιους τρόπους φτάνει στη λογοκρισία ή τη φίμωση απόψεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *