Στις 6 Μάη απεργούν οι τεχνικοί τηλεόρασης-ραδιοφώνου

ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ απεργούν μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ στις 6 Μάη, ημέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στο αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ. Έτσι στην ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ υπάρχουν δυο απεργίες. Των δημοσιογράφων που επέλεξαν να ενταχθούν στο μέτωπο της ΓΣΕΕ και να προκηρύξουν απεργία για την 1η Μάη αύριο Τρίτη 4 Μαΐου και των τεχνικών στις 6 Μάη. Οι ανακοινώσεις της ΕΤΙΤΑ και της ΕΤΕΡ παρακάτω:

ΕΤΙΤΑ

Συνάδελφοι, Συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε για την εργατική Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Ομοσπονδία μας η ΠΟΣΠΕΡΤ, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 6ης Μαΐου μέχρι τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, καθώς και στο συλλαλητήριο συνδικάτων της ίδιας ημέρας στις 11 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Σας περιμένουμε όλους πίσω από το πανό της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για να βροντοφωνάξουμε και να στείλουμε το πρώτο ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της. Ενώνουμε τις φωνές μας, ενώνουμε τη δύναμή μας, απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

  • Στην κατάργηση του 8ώρου
  • Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
  • Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους
  • Στην μεταφορά των εργατικών διαφορών στον Ο.ΜΕ.Δ. και την ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
  • Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας
  • Στις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο (ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μητρώα στη διάθεση κυβέρνησης και εργοδοτών)

ΕΤΕΡ

Η  Πρωτομαγιά φέτος βρίσκει την εργατική τάξη να διεκδικεί όσα για πάνω από έναν αιώνα θεωρούνταν «κεκτημένα». Ο σημερινός Πρωθυπουργός με την βοήθεια του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, την επιλογή Φουρθιώτη σύμφωνα με τις δηλώσεις του προηγούμενου Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, θα προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα να καταργήσουν το οκτάωρο αλλά και καθετί που απέμεινε από την περίοδο των μνημονίων. Ετοιμάζονται εν μέσω της πανδημίας, με την αρωγή των ΜΜΕ, να συντρίψουν του εργαζόμενους εφαρμόζοντας εργασιακές σχέσεις που έρχονται από τον προπερασμένο αιώνα, σαν να μην προχώρησε η ανθρωπότητα καθόλου από τότε.

Με δήθεν μειλίχιο ύφος ο Χατζηδάκης, έχοντας συμμάχους φαιδρές τηλεπερσόνες, προσπαθεί να μας πείσει ότι με τις «μεταρρυθμίσεις» του θα οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον που της αξίζει… Ξεχνά να μας πει ότι οι εργαζόμενοι θα εργάζονται δεκάωρα και δωδεκάωρα για πενταροδεκάρες, ίσως γιατί ο ίδιος δεν χρειάστηκε να βρεθεί ποτέ σε ανάλογη θέση. Ας κοιτάξει ο Χατζηδάκης προς τη Μέκκα του καπιταλισμού, τις Η.Π.Α., την δική του «γη της επαγγελίας», και τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των εργαζομένων εκεί. Εκατομμύρια Αμερικάνοι δουλεύουν σήμερα με πλήρη απασχόληση και εισπράττουν μισθούς στα όρια της πείνας, αναγκάζοντας την εκεί κυβέρνηση να προβεί σε αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μόνη ελπίδα του κόσμου της εργασίας είναι η καθολική και ουσιαστική αντίσταση σε όσα θα προσπαθήσει να φέρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μετατρέψει την εργασία σε δουλεία.

Η ΕΤΕΡ επέλεξε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της 6ης Μαΐου και όχι στις 4 Μαΐου που απλώς παρατείνει την αλυσίδα των αργιών του Πάσχα και ξεμπερδεύει με την «υποχρέωση» της κινητοποίησης για την Πρωτομαγιά. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *