Η ΕΣΗΕΑ στην αυλή της εργοδοτικής ΓΣΕΕ

*** Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” έθεσε θέμα στην ένωση συντακτών για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 6ης Μαΐου ενάντια στο αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Η ηγεσία του γραφειοκρατικού- πελατειακού συνδικαλισμού απάντησε με συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Μαϊου, απόφαση στην οποία συμμετείχε και η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, παράταξη της Συσπείρωσης. Επιβεβαίωσε έτσι το ρόλο της ΕΣΗΕΑ ως συνοδοιπόρο της πολιτικής και μιντιακής εξουσίας. Τα όσα ακολούθησαν με τις προτάσεις και τις πιέσεις στο Διασωματειακό, σε ρεπορτάζ στο ΠΡΙΝ που θα κυκλοφορήσει τη Μεγάλη Παρασκευή

Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΙΝ. Για περισσότερα δείτε κι εδώ

*** Ποιά είναι η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στη συστηματική πλέον φίμωση λογοκρισία των δημόσιων ΜΜΕ; Να διοργανώσει Ημερίδα για τη δεοντολογία μέσα στον Μάιο! Η δεοντολογία εντέχνως αποκόπηκε από τη διπλή ασφυκτική πίεση που δέχονται οι δημοσιογράφοι στα Μέσα τους, τις εφιαλτικές εργασιακές συνθήκες, την ανελευθερία στην παραγωγή του ειδησεογραφικού περιεχομένου και τη φίμωση -λογοκρισία με προφανή στόχο να μην τεθεί θέμα μαχητικής διεκδίκησης.

*** Στα σιωπηλά πέρασαν οι ατομικές συμβάσεις στο Mega με την ΕΣΗΕΑ να επικυρώνει το καθεστώς δουλείας στο κανάλι του Β.Μαρινάκη με την αδράνεια της. Η πλευρά της εργοδοσίας δεν αποδέχθηκε συνάντηση με το ΔΣ της ένωσης για το ζήτημα των ατομικών συμβάσεων. Το δέλεαρ που προσφέρθηκε κατά πληροφορίες μας, στους πλέον χαμηλοαμειβόμενους των 500 ευρώ για εργασία σε κανάλι και ιστοσελίδα, ήταν η αύξηση κατά 100 ή 150 ευρώ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *