Η εξαφάνιση ενός αποκαλυπτικού ρεπορτάζ για το “αμαρτωλό” Ταμείο του υπ.Πολιτισμού

Γράφει η Δέσποινα Κουτσούμπα στη σελίδα της στο Facebook

Το δημοσίευμα που θέλει να “εξαφανίσει” η Λ. Μενδώνη

Πριν μερικές μέρες η δημοσιογραφική ομάδα The Manifold δημοσιοποίησε ένα ρεπορτάζ στο insidestory. Το ρεπορτάζ αυτό αφορούσε το σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟΑ και το πώς η Λ. Μενδώνη “καλύπτει” τους συνδικαλιστές (κυρίως) της ΠΑΣΚΕ (παλιούς της συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ) που διαχειρίζονταν από το 2002 το Ταμείο, με τέτοιο τρόπο ώστε σήμερα να έχουν στην πλάτη τους δύο διώξεις για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος και άλλα 4 κακουργήματα.

Αυτούς τους υπαλλήλους η Λ. Μενδώνη όχι απλώς τους καλύπτει, όχι μόνο δεν τους στέλνει στο πειθαρχικό, αλλά συμπεριφέρεται και υπογράφει έγγραφα ως συνήγορος υπεράσπισής τους! Και το ρεπορτάζ το αποδεικνύει αυτό με στοιχεία.

Κανονικά η κάλυψη ενός οικονομικού σκανδάλου του δημοσίου θα ήταν είδηση πρώτης γραμμής. Πόσο μάλλον που μιλάμε για συνδικαλιστές -όλους τους συνδικαλιστές τα μίντια της λίστας Πέτσα τεμπέληδες μας ανεβάζουν λαμόγια μας κατεβάζουν, ΕΚΤΟΣ από τους συνδικαλιστές που έχουν κατηγορίες για 282.000 πλαστά δάνεια και 45.5 εκ. ευρώ παράτυπες δαπάνες. Για αυτούς δεν περνάει ούτε μισή στήλη!

Διότι η λογική της κυβέρνησης είναι ότι τα οικονομικά σκάνδαλα δεν είναι πρόβλημα. Ούτε η συγκάλυψή τους. Στο βαθμό που η λίστα Πέτσα (όλο το σύμπαν της κυβέρνησης βρίσκεται στη λίστα Πέτσα) δεν θα μιλήσει ποτέ για αυτό. Πώς λέμε “αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις;” Αυτό ακριβώς. Εκτός αν βρεθεί κάποιος δημοσιογράφος που θέλει να τιμήσει το όνομά του -κι αυτό μέχρι να το πάρει χαμπάρι το αφεντικό του…Κάτι τέτοιο λοιπόν συνέβη και στη lifo. Χτες (ση.στις 15-4) στις 17.30 ανέβηκε ένα ρεπορτάζ που ανέφερε τα στοιχεία του inside story, παραπέμποντας στο ρεπορτάζ (το βλέπετε αριστερά στο cache του google -link στα σχόλια). Δεξιά βλέπετε την εικόνα όπως είναι σήμερα το link: το άρθρο έχει κατέβει. Δεν ξέρω πόσες ώρες άντεξε, θα σας γελάσω. Δεν ξέρω αν πάλι πήρε τηλέφωνο η Άννα Παναγιωταρέα, όπως έκανε εδώ και καιρό σε ΟΛΟΥΣ τους αρχισυντάκτες, όταν δημοσιεύσουν οτιδήποτε δεν είναι υμνητικό προς την Υπουργό…

Δεν ξέρω αν φταίνε τα 148.800 ευρώ της λίστας Πέτσα ή οι υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού που πάνε σε πολλούς φορείς… Δεν ξέρω αν φταίει κάτι άλλο, ξέρω ότι ένα δημοσίευμα που ΔΕΝ έχει διαψευστεί (και δεν μπορεί να διαψευστεί), ανεβαίνει σε ένα σάιτ και μετά από λίγες ώρες κατεβαίνει. Γιατί η γραμμή είναι ότι απλώς “δεν υπάρχει”. Και το λαλίστατο Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ, που μέχρι και για το κασπό στο Τατόι μας έχει ενημερώσει, δεν έχει απαντήσει ούτε 2 σειρές στο δημοσίευμα αυτό. Θα ήθελε κάτι να πει ο κ. Stathis Tsagkarousianos επ΄αυτού; Η γραμμή “το θέμα δεν υπάρχει” -δηλαδή η γραμή συγκάλυψης του οικονομικου σκανδάλου- δεν είναι γραμμή του ΥΠΠΟΑ, είναι όλης της κυβέρνησης. Δύο μέρες, στη συζήτηση της Βουλής για το νομοσχέδιο Βορίδη που (για 3η φορά) ξανασύστησε Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου στα Υπουργεία λέγοντας ότι θέλει να “καταπολεμήσει τη διαφθορά”, η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε το δημοσίευμα του inside story στα πρακτικά της Βουλής, ρωτώντας πώς ακριβώς η κυβέρνηση θα καταπολεμήσει τη διαφθορά όταν η Υπουργός της δεν στέλνει σε πειθαρχικό υπαλλήλους υπόδικους για 5 κακουργήματα, αντιθέτως τον έναν από αυτούς τον διορίζει Διευθυντή στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Πολιτισμού! Κανένας κυβερνητικός βουλευτής ή Υπουργός δεν απάντησε ποτέ τίποτα. Σα να μην ειπώθηκε ποτέ. Η συγκάλυψη των σκανδάλων είναι κυβερνητική υπόθεση. Αν όμως αυτοί θέλουν να το εξαφανίσουν, αυτός είναι ο λόγος εμείς να το διαδώσουμε.

Οπότε διαδώστε, είτε από το inside story είτε από το cache του google της lifo-για να κάνουμε και την πλάκα μας!

Το ρεπορτάζ https://insidestory.gr/…/ti-den-ekane-i-lina-mendoni…

Το λινκ “η σελίδα δε βρέθηκε” https://www.lifo.gr/…/manifold-ti-den-ekane-i-lina…

Το webcache https://webcache.googleusercontent.com/search…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *