Μέτρα κατά ΕΡΤ ζητάνε βουλευτές της ΝΔ γιατί ακούστηκε τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου

Σοκαρίστηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ αλλά και πολλά στελέχη της Ν.Δ που σε εκπομπή της “δικής τους” κρατικής τηλεόρασης ακούστηκαν οι στίχοι τυ νέου τραγουδιού του Σπ. Γραμμένου “«Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος, μαμά, μπαμπά είμαι κακό παιδί. Μαμά, μπαμπά, στην τσάντα έχω μπουκάλια, μαμά, μπαμπά, στην τσάντα έχω στουπί. Ποιος έχει την βενζίνη, ποιος έχει την ευθύνη, ποιος έχει τα πλακάτ, ποιος θα βαράει τα ΜΑΤ, ποιος έχει δικηγόρο, ποιος έχει μαρκαδόρο, ποιος έχει το κουτί με τα Maalox, ποιος, ποιος. Μαμά, μπαμπά, μην τους δικαιολογείτε, μαμά, μπαμπά δεν τα έσπασα εγώ”…

Ο Σπ. Γραμμένος βρέθηκε καλεσμένος της εκπομπής “Φλερτ” στην ΕΡΤ 1 και όπως συμβαίνει σε τέτοιες εκπομπές, παρουσιάστηκε ο νέος του δίσκος. Δυο βουλευτές της ΝΔ, ο Θ.Πλεύρης και Δ. Μαρκόπουλος κατέθεσαν σήμερα ερώτημα στη Βουλή ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ περισσότερη λογοκρισία στην ΕΡΤ και μέτρα για τους παρουσιαστές.

Στην ερώτηση καταθέτουν και τους στίχους του τραγουδιού “Κουκουλοφόρος”, του οποίους χαρακτηρίζουν “προκλητικούς”. Η ερώτηση των δυο βουλευτών απηχεί το πως εννοεί η νεοφιλελεύθερη ΝΔ το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να μεταδίδει μόνο όσα υμνούν και προβάλλουν την υποταγή έναντι της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

Οι δυο βουλευτές ρωτάνε τι μέτρα θα λάβει ο αρμόδιος υπουργός «προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη». Στοχοποιούν και τους συντελεστές της εκπομπής για τους οποίους γράφουν πως «συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *