Διασταύρωσε η ΕΣΗΕΑ και τη μήνυση και το ένταλμα σύλληψης κατά του Κ. Βαξεβάνη

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση για εξώδικα, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατάφεραν να διασταυρώσουν την είδηση, ότι δηλαδή υπήρξε ένα νέου τύπου “‘ένταλμα” σύλληψης του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη. Κι έτσι με καθυστέρηση 48 ωρών εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης. Όπως φαίνεται και από την “επίσημη διασταύρωση” κάποια όργανα, πρώτον έδωσαν την είδηση εντάλματος σύλληψης στην ιστοσελίδα in.gr, δεύτερον δεν ανέμεναν ότι θα υπάρξει ευρεία αντίδραση την οποία δεν κατάφεραν να αποδώσουν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τρόλς του διαδικτύου και των Κοινωνικών δικτύων.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά τις πληροφορίες για ένταλμα σύλληψης εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη και αφού διασταύρωσε τα πραγματικά περιστατικά, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόπειρα ενεργοποίησης του αυτόφωρου, λίγη ώρα πριν εκπνεύσει, με τη διαδικασία του «Δελτίου αναζήτησης μηνυόμενου», η οποία παρακάμπτει τον εισαγγελέα. 
Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά των δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης, η οποία δεν πρέπει να οδηγείται στο αυτόφωρο. 

                                         ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *