Εξαφάνισαν άρθρα για τη δήλωση Σπ. Δημητριάδη υπέρ αιτήματος Κουφοντίνα

Αναδημοσίευση από το info-war

Οσμή λογοκρισίας έχει η συντονισμένη εξαφάνιση από πολλές ιστοσελίδες ΜΜΕ άρθρων που περιείχαν δήλωση του Σπύρου Δημητριάδη, πρώην συζύγου της αδερφής του Κυριάκου Μητσοτάκη Κατερίνας, και πατέρα του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η δήλωση, που είχε γίνει στον προσωπικό λογαριασμό του Σπ. Γρηγοριάδη στο Facebook, ήταν: «Σήκωσα την σορό του Μπακογιάννη στους ώμους. Πόνεσα. Αλλά συνεργός σε φόνο Κε Μητσοτάκη ΔΕΝ θα γίνω. Έστω και τώρα κάντε κάτι».

Η δήλωση είχε αναπαραχθεί σε πληθώρα διαδικτυακών ΜΜΕ, όμως σε ορισμένα από αυτά, όπως τα News247.grtovima.grin.grtopontiki.gr, εδώ και κάποιες ώρες οι σύνδεσμοι οδηγούν σε σελίδες που βγάζουν μήνυμα σφάλματος.

Εσωτερικές αναζητήσεις στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες δεν αποκαλύπτουν κάποια μετακίνηση των άρθρων σε διαφορετικές διευθύνσεις url και η εξαφάνιση δεν συνοδεύεται από κάποια εξήγηση των Μέσων. Ούτε προκύπτει κάποια ανασκευή της δήλωσης από τον Σπ. Δημητριάδη στις αναρτήσεις του στον λογαριασμό του.

Η συγγένεια του Σπ. Δημητριάδη με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, και η άνευ εξήγησης εξαφάνιση των δημοσιευμάτων από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, αφήνει την αίσθηση παρέμβασης στην ελευθερία του Τύπου. Ειδικά μετά τις υπαρκτές καταγγελίες για πιέσεις του Μαξίμου σε εφημερίδες, που οδήγησαν σε λογοκρισία και παραιτήσεις δημοσιογράφων, όπως η Έλενα Ακρίτα από «Τα Νέα» και η Δήμητρα Κρουστάλλη από «Το Βήμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *