Εμπόδισαν δημοσιογράφους να πλησιάσουν τον Κικίλια

Μετά τις απαγορεύσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, την απαγόρευση πληροφόρησης από νοσοκομεία, τη λογοκρισία ειδήσεων-γεγονότων από αντιδράσεις νοσοκομειακών γιατρών, έφθασε η στιγμή και για την “αστυνόμευση” στη φυσική παρουσία ρεπόρτερ. Οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών ΜΜΕ στην Πάτρα εμποδίστηκαν με κάθε τρόπο να πλησιάσουν τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, γεγονός που κατήγγειλε η ένωση συντακτών. Ο υπουργός μπήκε από την …πίσω πόρτα στο νοσοκομείο για να “γλιτώσει” από τους διαμαρτυρόμενους γιατρούς στην είσοδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, καταδικάζει την προσπάθεια αποκλεισμού επαγγελματιών δημοσιογράφων από την κάλυψη της επίσκεψης του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Σε συναδέλφους απαγορεύτηκε η δυνατότητα πρόσβασης, ακόμη και έξω από το κτίριο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, από άτομα τα οποία δήλωσαν υπεύθυνοι ασφαλείας και αποφάσισαν ότι πρέπει να παρεμποδιστεί το δημοσιογραφικό έργο, προφανώς καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους.Εάν δεν αποτελεί άστοχη πρωτοβουλία των ιδίων, θα πρέπει άμεσα, τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να ξεκαθαρίσουν ότι δεν εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση συνταγματικών διατάξεων και ως θεσμικοί φορείς διασφαλίζουν απαρέγκλιτα την ελεύθερη πρόσβαση των εκπροσώπων του Τύπου.Η προσπάθεια ορισμένων να εισαγάγουν νέα ήθη και κανόνες στον τρόπο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι θα επιτελούν το καθήκον τους, είναι προδήλως καταδικαστέα και εν πολλοίς καταδικασμένη να αποτύχει.

Η «αστυνόμευση» των εκπροσώπων του Τύπου, ειδικώς μάλιστα για θέματα που άπτονται της δημόσιας Υγείας, είναι εξόχως προσβλητική πράξη για ένα κλάδο που -επί ένα χρόνο σχεδόν- συμβάλλει στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα της πανδημίας, με κίνδυνο πολλές φορές, για την προσωπική τους υγεία.Περιοριστικά μέτρα στην πρόσβαση των δημοσιογράφων, άρα και της ενημέρωσης της κοινωνίας, δεν νοούνται σε μια Δημοκρατία και όσοι επιχειρούν να τα εφαρμόσουν προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *